Hjælp: "Min kæreste skal sove med en anden kvinde"

Ville du acceptere, hvis din kæreste skulle sove med sin veninde, fordi hun mangler et sted at bo?

4. oktober 2015 af Josefine Bjørn Månsson

"Hejsa!

Mit dilemma kan vist ikke forklares kort, så her kommer det hele. 

Min kæreste og jeg har været sammen i ca. halv andet år. Selvfølgelig med op og nedture - sådan er det jo. Vi bor stadig hver for sig, men har planer om at flytte sammen inden så længe. Så jeg vil mene, at vi er ret seriøse omkring vores forhold.

Han har en rigtig god veninde, som jeg endnu ikke har haft fornøjelsen af at møde. Hun har haft nogle kæresteproblemer og har brugt min kæreste til at læsse af på, hvilket selvfølgelig er helt i orden.
Nu har hende og kæresten så slået op, derfor skal hun ud og finde et andet sted at bo. Hun kommer fra Glostrup, men bor i Valby, hvilket min kæreste også gør.

"Problemet" er, at hun har spurgt, om hun må sove hos min kæreste et par nætter. Han bor i en et værelses lejlighed, så der er ret trængt med plads. Han spørger så mig, hvordan jeg ville have det med det. Jeg var ret hurtig til at fortælle ham, at jeg bestemt ikke ville synes det var specielt fedt. Jeg ville faktisk slet ikke være okay med det!

Han begyndte straks på hele smøren med "stoler du da ikke på mig?", men det gør jeg virkelig! Jeg synes bare det er SÅ underligt, at hun spørger ham, da han jo ikke har så meget plads, desuden bor hendes forældre i Glostrup, som kun 5 stop med S-tog fra Valby, og ellers har hun vel nogle veninder, som står klar til at hjælpe hende? Samt en bror, som også bor i København. Hun ved jo også godt, at han har en kæreste, som nok ikke ville synes det var fedt med hende boende. Hvorfor spørger hun ham overhovedet? Jeg kan slet ikke se, hvorfor hun har brug for hjælp fra min kæreste, når hendes forældre bor lige i nærheden. 
Jeg kan derfor ikke lade være med at blive lidt mistænksom omkring hende intentioner og tænke, at hun da næsten må være ude på noget. 

Mine spørgsmål til jer er altså. Kan jeg godt tillade mig at blive sur på ham over, at han ikke vælger at prioritere mine "behov" frem for hendes? Bør jeg være nervøs omkring hendes intentioner? Er det overhoved okay, at jeg ikke vil have, at hun skal overnatte hos ham? 

Min kæreste formår at formidle sig, så jeg får dårlig samvigttighed over, at jeg har et problem med denne situation, men så snart jeg er alene og tænker det hele igennem igen, får jeg ondt i maven og bliver så bare mistroisk over for min kæreste også! Og tænker hvorfor han så gerne vil have hende boede? Det æder mig virkelig op inden i.

Hvad tænker I? Hvordan ville I forholde jer til dette?"

isah

Deltag i debatten her

Læs også: Hjælp: "Min kæreste vil ikke have mig med, når han går i byen"

 

Se her, hvad andre har svaret til ugens dilemma:

"Hvorfra ved du, at hun ikke har spurgt sine forældre og andet familie, samt sine veninder?
Hvad hvis der kun er din kæreste tilbage som hun kan spørge?

Alternativt kunne din kæreste jo bare låne lejligheden ud til hende i et par dage og så kunne han være hos dig, hvis du er bare for, at han hopper i kanen med hende."

mailly92

"Jeg ville bestemt ikke være ok med det. Det handler ikke om utroskab eller mistillid, det handler om grænser. Og at min kæreste skulle bo SÅ tæt med en anden pige, ville være en klar overtrædelse af mine grænser. Jeg ville føle det enormt intimiderende, at en anden pige skulle leve tæt med min kæreste 

Så hvis det overskrider din grænse, så sig dette til din kæreste. Du er overhovedet ikke uretfærdig og det bør han respektere. Du behøver egentlig ikke uddybe, hvorfor det over skrider dine grænser. Sig, du synes det er underligt, at det lige skal være ham, når hun har alternativer så tæt på."

foodismyaddiction

"Nu er jeg nok et af de mennesker du karakteriserer som 'stort et menneske, at der ikke ville blive jaloux eller have det dårligt med, at min kæreste havde en anden pige sovende flere nætter i det samme rum'.

jeg har absolut intet imod at min kæreste sover, opholder sig eller lever i samme rum som sine veninder. Jeg stoler på at han kan tegne en fast grænse, og at hvis en han vurderer som veninde skulle overskride den, så ville han give udtryk for det. 

Derfor er jeg ret udenforstående for din reaktion, da den er meget voldsom i mine øjne.

når det så er sagt er du jo nødt til at snakke med ham om det. Din grænse er din grænse, og den skal selvfølgelig respekteres."

xxmahaloxx

 

Deltag i debatten her

Læs også: Hjælp: "Jeg føler mig fanget i mit forhold"

Hvad synes mændene?