Navne

Pigenavne, drengenavne, efternavne, navnebetydning, godkendte navne – og den gode snak om din kommende babys navn. Udfordringerne kan være mange, men her på siden finder du sikkert et svar på dit navne-spørgsmål!

Der er meget at tage stilling til, når du skal vælge et navn til din baby (eller et navn til din hund eller kat for den sags skyld). Skal det være et populært navn? Et gammelt dansk navn? Et nordisk navn? Et engelsk navn, som kan udtales flere steder i verden? Mulighederne er mange, og her på siden kan du få masser af inspiration og hjælp til navne.

Navnebetydning

Navnebetydningen af Emma er “den flittige”, “den der klarer alt” eller “den huslige”, mens Frederik betyder “fred” eller “hersker”. Hvad betyder dit eget navn? Og hvilken betydning skal din babys navn have? Du kan læse meget mere om historien bag dit navn i vores artikel om navnebetydning

Godkendte navne 

Langt de fleste godkendte navne har du sikkert hørt før, men der findes også en lang række unikke og opsigtsvækkende godkendte navne. Har du eksempelvis hørt nogen hedde “Gift”, “Altan” eller “Ok”? Jeps, den er god nok – det er godkendte navne!

Nordiske navne eller gamle danske navne? 

Hvis du gemmer på en viking i maven, kan du overveje, om du skal finde inspiration i de nordiske navne. Hvis du mere er til Ida, Ingrid og Ellen end til Harald, Frida og Sif, kan du i stedet kigge på de fine gamle danske navne – måske dit barn kan arve din bedstemors eller bedstefars navn?

Hundenavne og kattenavne

Det er ikke kun en udfordring at finde et navn til en baby – når en lille kattekilling eller hundehvalp flytter ind og bliver en del af familien, skal der også findes et navn til den firbenede. Hvilket hundenavn eller kattenavn passer til dit nye pelsede familiemedlem? Du kan eventuelt finde inspiration i Disney-universet og give din hund eller kat et Disney-navn.

Læs mere om Navne