Det betyder dit navn for din fremtid

Det er faktisk ikke din skyld, at du blev nødt til at købe den taske

26. april 2016 af Marianne Fischer

1. Er dit navn let at udtale, er du mere vellidt

En undersøgelse fra New York University viser, at du får en højre status, hvis dit navn er lettere at udtale. Ifølge psykologer skyldes det nemlig, at det er nemmere at lide noget, der er hurtigt at lære og forstå. Så hvis du hedder et af disse utraditionelle godkendte navne, ser det desværre ikke for lyst ud for dig. 

2. Du får jobbet med et mere almindeligt navn 

Hedder du Julie, Maria eller Kathrine, er chancen for, at du bliver ansat frem for en med et mindre almindeligt navn, større. En anden og tidligere undersøgelse fra Marquette University peger nemlig på, at personer med almindelige navne har større chance for at få et job.

 

3. Dit efternavn påvirker dine shoppingvaner

Er du impulsiv, når du shopper, kan det skyldes dit navn. Ifølge en rapport fra Social Science Research Network har du tendens til at være en impulsshopper, hvis forbogstavet i dit efternavn er sidst i alfabetet.

4. Brug initialet i dit mellemnavn, og virk klogere

Et andet studie viser også, at du skal bruge forbogstavet i dit mellemnavn, hvis du vil fremstå klogere. Hedder du for eksempel Mette Signe Hansen, vil andre opfatte dig mere kompetent, hvis du skriver dit navn Mette S Hansen. Og jo flere navne, jo bedre. Studiet konkluderer nemlig, at jo flere mellemnavns-initialer du kan smide på bordet, jo klogere virker du. 

Psst – er du helt vild med navne? Læs mere om navnebetydning her og nordiske navne her.