Drengenavn med Æ
Skal din søn have et drengenavn med Æ? © Getty Images

Disse 3 fine drengenavne med Æ er godkendt i Danmark

Hvor mange i Danmark bærer mon navnet Ælflin? Se det, og de 2 andre godkendte navne, her

17. november 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen

Hurra og tillykke! Hvorfor vi siger det? Fordi vi tænker, der måske gemmer sig en lille blyp i maven på dig, siden du er landet herinde. Eller måske du bare går super meget op i navne? Under alle omstændigheder vil vi her på Woman gerne give en hjælpende hånd, når det helt rigtige navn skal udvælges, da vi ved, det kan være en svær proces. 

Hvis du ved, du skal have en dreng, er søgefeltet snævret lidt ind (pyh!). Måske du også ved, at din søns navn skal have et nordisk touch? Eller en smuk navnebetydning? I denne artikel finder du tre skønne drengenavne med Æ, der har begge dele. 

Drengenavn med Æ
Hvilket drengenavn med Æ mon passer til denne lille gut?© Getty Images

Hvorfor et drengenavn med Æ?

Æ, Ø og Å er helt særlige nordiske bogstaver, du kun finder i det danske, norske, islandske og færøske alfabet. Derfor har navne, der indeholder eller starter med et af disse specielle nordiske bogstaver, et særligt, nordisk præg over sig, og det er nemt at spotte, at det er et fint, nordisk navn

Derfor kan det være en idé at vælge et drengenavn med Æ, hvis du søger netop dette. Hvis du er på udkig efter et populært drengenavn eller et engelsk navn, der fungerer godt internationalt, er det dog ikke drengenavnene med Æ, du skal kigge mod. Der kan du derimod se efter drengenavne med M eller drengenavne med B

Blandt de gamle, danske navne og nordiske navne, der starter med Æ, findes der også fine navnebetydninger gemt. For eksempel betyder navnet Ævar "beskytter". Smukt! 

Drengenavn med Æ
Ham her kunne sagtens være en Ævar!© Getty Images

Drengenavne med Æ

  • Ægir
  • Ælflin
  • Ævar

Er drengenavne med Æ sjældne?

Hvis det er vigtigt for dig, at din søns navn er helt unikt, så er der god grund til at vælge et navn med Æ. I Danmark er der syv, der har navnet Ægir, ligeledes syv der bærer navnet Ævar, og faktisk slet ingen, der hedder det særlige navn Ælflin. 

Drengenavn med Æ
Drengenavne med Æ er ret sjældne.© Getty Images

Ikke et drengenavn med Æ?

Hvis det perfekte navn ikke var at finde her på listen, så frygt ikke. Drengenavne med Æ er blot en lille fisk i det store hav. 

Måske det perfekte navn gemmer sig på listen over drengenavne med N, drengenavne med T, drengenavne med V eller måske drengenavne med I?

Held og lykke på jagten!

Kilde: Navnebetydning.dk, Dst.dk

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her. 

Du vil (garanteret) også kunne lide