Pigenavne med Å
Der findes 6 godkendte pigenavne med Å i Danmark – kan du gætte hvilke?© Getty Images

Disse 6 flotte pigenavne med Å er godkendte i Danmark

Du kender nok navnet Åse, men har du nogensinde hørt de andre 5?

30. august 2021 af Ida Storm Frøslev Hansen.

Æ, Ø og Å er helt særlige nordiske bogstaver, du kun finder i det danske, norske, islandske og færøske alfabet. Derfor har navne, der indeholder eller starter med et af disse specielle nordiske bogstaver, et særligt, nordisk præg til sig. 

Er I ved at finde det perfekte navn til jeres lille guldklump? Og ønsker I jer et navn, der har en særlig nordisk klang? Så kan det være, det er et pigenavn med Å, I skal på jagt efter. Jagten bliver dog nok ikke så lang – der er nemlig kun seks pigenavne med Å, der er godkendt i Danmark. Men hey, I skal også bare bruge et enkelt, ikke? 

Pigenavne med Å
Hvis I ønsker et navn med en nordisk klang, er pigenavne med Å et godt bud.© Getty Images

De 6 godkendte pigenavne med Å 

  • Ådnis
  • Ågot
  • Åsa
  • Åse
  • Åsemarie
  • Åsla
Pigenavne med Å
Mon denne lille pige har et pigenavn med Å? F.eks. Åsemarie?© Getty Images

Jeres guldklump kan få et pigenavn med Å næsten for sig selv

Hvis I er på udkig efter et specielt, men dog godkendt navn, er et pigenavn med Å et rigtig godt bud. Der er nemlig flere af pigenavnene med Å, der er helt unikke og som jeres lille baby pige få næsten helt for sig selv. Der er nemlig kun en i Danmark, der bærer navnet Ådnis, og faktisk også kun en enkelt, der hedder det fine gamle danske navn Åsemarie. Der findes to kvinder i Danmark, der hedder Åsla, mens der er fire kvinder, der hedder det flotte navn Ågot. 

De mest populære pigenavne med Å er uden tvivl Åsa, der er 79 kvinder, der hedder, samt navnet Åse, der er hele 639 danskere, der bærer. En grund til, at pigenavnet Åse måske er så populært, er, udover at være et rigtig sødt navn, har navnet også en helt særlig og smuk navnebetydning. Åse kommer nemlig af det nordiske navn Asa, der betyder gudinde – smukt!

Pigenavne med Å
Åse er et pigenavn med Å med en smuk betydning, nemlig: Gudinde.© Getty Images

Ikke et pigenavn med Å?

Fandt I ikke navnet til jeres lille blyp blandt de fine pigenavne med Å? Så frygt ikke, for på Woman har vi massevis af inspiration til det navn, I skal sige så mange gange hver eneste dag de næste mange år.

Hvis I har brug for lidt flere valgmuligheder end de få navne, kan det være, at det perfekte navn gemmer sig på vores lister med pigenavne med Apigenavne med B, pigenavne med E, pigenavne med G, pigenavne med H eller pigenavne med S. Hvis I derimod er blevet helt vilde med navne med en nordisk klang, kan I se de godkendte pigenavne med Æ her

Pigenavne med Å
Ikke et pigenavn med Å? Måske det perfekte navn gemmer sig på vores andre navnelister.© Getty Images

Kilde: Dst.dk

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.