Navnekatalog fra IKEA
Skal dit barn opkaldes efter Betsy-gardinerne fra IKEA?© IKEA.no

Skal IKEA hjælpe dig med at navngive din baby? Nu udgiver varehuset stort navnekatalog

Skal dit barn opkaldes efter en IKEA-kommode eller -stol?

8. juni 2022 af Henny Müller Dahl

Det er ikke altid verdens nemmeste opgave at finde et navn til familiens nye medlem. Det må mange nybagte forældre helt sikkert have oplevet! Selvom der både findes mange gamle, danske navne og de mere specielle (men godkendte) navne at vælge imellem, så kan altså bare være svært at træffe den endelige beslutning. Men nu er der heldigvis hjælp at hente – endda fra uventede kanter, nemlig IKEA! 

Yep, du læste rigtigt. IKEA er nu ikke længere kun din foretrukne møbel-pusher men også en kærkommen navneguide, når en ny guldklump melder sin ankomst. 

Opkald dit barn efter et af IKEAs mange produkter

Hvis du plejer at slæbe din kæreste, din veninde eller din mor med i IKEA, så har du nok bemærket, at varehusets mange produkter alle har unikke navne. Lige siden 1948 har IKEA fundet på alverdens navne til deres mange produkter, og nu har den norske afdeling af IKEA samlet mere end 800 produktnavne i et kæmpestort katalog (der også sagtens kan bruges af os danskere). Kataloget skal give nybagte forældre inspiration til at finde navne til det vigtigste, nye menneske i deres liv. 

Skamlen Albert eller spejlet Frida

I det nye navnekatalog fra IKEA kan du nemt finde navne fra A-Z, og du kan også se billeder af nogle af de produkter, som har båret de forskellige navne igennem mere end 70 år. På listen findes der både mere almindelige navne som Anette eller Amanda og mere sjældne navne som Moalie eller Florin. 

Så har du en Billy-reol eller en Tobias-stol stående derhjemme, er det måske netop med inspiration fra dine mange IKEA-køb, at du kan finde det perfekte navn til din baby. Du kan i hvert fald se hele navnekataloget lige her.