Disse tre desserter smager fantastisk og er et sundere alternativ til de sædvanlige desserter. Snickerskugler og bananmuffins er hurtige og virkelig nemme at lave. Den krydrede vinterkage er lidt mere krævende, men et perfekt bud på en sundere dessert, når du får gæster.

Sunde Snickers-kugler (10 stk.)
150 g dadler (dem, der ligger i en papæske)
100 g saltede peanuts
3 spsk. peanutbutter
50 g mørk chokolade til overtræk
Blend dadlerne fint – evt. med en minihakker. Kom peanuts og peanutbutter ved, og blend, til det kan hænge sammen. Massen må gerne være lidt grov. Hvis det ikke vil hænge sammen, så kom mere peanutbutter i. Sæt på køl, mens chokoladen smeltes. Overtræk kuglerne med chokolade, og spis. Velbekomme!

Bananmuffins (10 stk.)
15 dadler (dem, der ligger i en papæske)
3 æg
½ tsk. vanillepulver
2 dl havremel
250 g banan
2 spsk. smeltet kokosolie
Lidt salt
100 g mandler
60 g mørk chokolade (gerne 85% eller derover)
Til pynt: Bananskiver og kokos
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Hak/blend mandlerne til mel. Blend dadlerne godt. Mos bananerne godt – gerne i en minihakker. Bland mandler, dadler, banan, æg, salt, vanillepulver og kokosolie sammen. Kom havremel i. Hvis du ikke har havremel, så tag havregryn, og blend dem fint til havremel. Hak chokoladen groft, og rør den i. Kom dejen i muffinsforme – brug gerne silikoneforme, så den ikke hænger fast. Bages i 15-20 minutter, eller til de er gyldne. Pynt med banan og kokos.

Krydret vinterkage (5 stk.)
Denne lækre vinterkage tager lidt længere tid at lave, men er perfekt til en regnfuld søndag med gæster. Lad dig ikke skræmme af de tre forskellige lag – det er samme grunddej til alle lag, der tilsættes kun lidt ekstra ingredienser.
Kagen er stukket ud som små runde kager. Hvis du vælger at servere kagen som firkantede stykker i stedet, er der til otte kager.
Grunddej
250 g mandler
4 æg
⅓ tsk. salt
1 dl havremel
3 små spsk. fast kokosolie
- Smut mandlerne, og hak dem fint i en minihakker.
- Rør havremel, æg, salt, kokosolie og de finthakkede mandler sammen.
Nu deles dejen i tre lige store portioner.
Gulerod-kanel-kage
250 g grunddej
100 g finthakket gulerod
1 tsk. kanel
- Rør dejen sammen med finthakket gulerod. Det er vigtigt, at du hakker/blender gulerod i stedet for at rive.
- Kom kanel i, og rør rundt.
Rødbede-ingefær-kage
250 g grunddej
1x1 cm finthakket ingefær
100 g frisk, finthakket rødbede
- Rør dejen sammen med finthakket rødbede. Det er vigtigt, at du hakker/blender rødbede i stedet for at rive.
- Kom finthakket ingefær i, og rør rundt.
Chokoladekage
250 g grunddej
40 g smeltet mørk chokolade
- Rør dejen sammen med den smeltede chokolade.
Cashewcreme
150 g cashewnødder
1 dl yoghurt – f.eks. neutral soyayoghurt. Brug en variant, der ikke er for flydende.
½ tsk. vanillepulver
3 tsk. citronsaft
Lidt citronskal
- Læg cashewnødderne i blød i koldt vand i 20 minutter.
- Blend herefter cashewnødder (uden vand), citronsaft og -skal, yoghurt og vanillepulver sammen.
- Sæt på køl, mens bundene bages.
Pynt
Mørk chokolade
Frugt – f.eks. ananaskirsebær
Nu skal kagerne bages og samles:
- Bag kagerne én af gangen. Hvis du bruger en form, der er 10x15 cm, kan du få fem runde kager.
- Hver bund bages i 25 minutter ved 200 grader ved over- og undervarme.
- Når bundene er kølet af, kommes cashewcreme imellem hvert lag.
- Til sidst skal kagerne udstikkes. Den runde udstikkerform har en diameter på 6 cm. Alternativt kan du blot skære firkantede stykker af kagen. Pynt med smeltet mørk chokolade og frisk frugt.
Alle opskrifter og billeder er udarbejdet af og tilhører Stinna.dk, hvor du kan finde flere sunde, søde sager.