Vegetarret | Risotto
Vegetarret © Getty Images

3 velsmagende vegetarretter

Woman har testet en uge uden kød - og her er vores favorit-vegetaropskrifter

7. juni 2018 af Cecilie Winther Jørgensen

Velsmagende vegetaropskrifter

Mhmm, lækre vegetarretter uden kød kan sagtens laves! Se bare disse tre opskrifter, som er fyldt med lækre grøntsager, svampe og rodfrugter. 

1. Vegetarret i gryde

  • 2 hakkede fed hvidløg
  • Chili
  • Paprika
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 dåser hakkede tomater
  • En dåse majs
  • Salt, friskkværnet peber
  • Spidskommen
  • Oregano
  • 1 dåse afdryppede kidneybønner
  • 1 dåse afdryppede kikærter
  • Gulerødder
  • Broccoli
  • Friske tomater
  • 1 dl skyr/cremefraiche

Svits paprika, hvidløg og chili i olie i en gryde eller stor sauterepande under omrøring. Hæld
tomaterne over. Tilsæt salt, peber, spidskommen og oregano og lad det hele småsimre i 15 -
20 minutter. Skær gulerødderne og broccolien i mundrette stykker. Vend kidneybønner, majs,
gulerødder og kikærter i og varm retten godt igennem. Smag til og servér med en klat skyr eller cremefraiche og friske hakkede tomater på toppen.

Tip: Du kan med fordel tilføje flere grøntsager og på den måde få ryddet op i grøntsagsskuffen.

Vegetarretter
Lækker vegetarret. © Getty Images

2. Falafel i pitabrød

  • 2 dåser afdryppede kikærter
  • 5-8 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 æg
  • 2 spsk. rasp
  • 1 bundt persille
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. spidskommen
  • Salt
  • Evt. lidt chili

Alle ingredienser blendes eller hakkes i en foodprocessor. Hvis du ikke lige ligger inde med sådan en fætter, kan en blender også bruges, men pas på med at tilføje alle ingredienser på
én gang, da den så godt kan komme på overarbejde. Tilføj eventuelt lidt vand, hvis det bliver
for tørt - hvis det modsat bliver for tyndt, kan lidt mel være din redning. Derefter former du ”farsen” til små kugler og steger dem på panden i rigeligt (de skal bade! Eller i hvert fald soppe) olie (eller i en frituregryde), til skallen er sprød og lysebrun.

Tip: Vil du have en fedtfattig udgave? Så bag falaflerne i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter. Spis dem med det samme, da de nemt bliver tørre uden olien.

Falafler i pitabrød med dressing
En lækker vegetarret er sprøde falafler. © Getty Images

3. Spinat og parmesanrisotto

  • 225 g frossen helbladet spinat
  • 400 g champignoner
  • 2 dl frosne ærter
  • 1,5 spsk. olie
  • 4 fed hvidløg
  • 4 dl arboriris
  • Cirka 8 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl parmesanost
  • 10 g smør
  • Salt og peber
  • Evt. chili og/eller karry

Damp spinat og champignoner fri for væske i olien. Tag det op og skær spinaten igennem et par gange (ikke for meget, det skal ikke være for fint). Svits hvidløget (og evt. chili/karry) i olie. Tilsæt ris og svits til risene er klare (2-4 minutter). Krydr med salt og peber og tilsæt spinat, champignoner og ærter. Tilsæt 2 dl bouillon ad gangen og lad det efter hver gang koge, til væden er optaget. Fortsæt til konsistensen er som grød. Smag til. Hvis ikke risene er helt færdige, kan du tilsætte lidt ekstra bouillon, men pas på smagen ikke forsvinder. Til sidst vender du parmesanost og eventuelt smør i, og så er der serveret!

Tip: Lidt ekstra frisk parmesan på bordet er (altid) en vinder!

Vegetarret | Risotto
Vegetarret © Getty Images

Læs mere fra samme kategori