3 x bønnesalater

En sprød måde at få salat på, med de skønne friske bønner. Personligt synes jeg de er fyldige nok til et hovedmåltid, men er du uenig, kan et simpelt stykke kød eller fisk i hvert fald gøre det. De grønne bønner er specielt rige på alle B-vitaminer, man ellers mest finder i de animalske produkter, samt kalk, jern og kalium. Derudover er de fantastisk fiberrige - så eksperimenterer du med vegetariske måltider, er grønne bønner det, du skal have fat i. De er lige sunde, om du vælger friske eller frosne, men de friske er i sæson lige nu, og har et fantastisk lækkert bid: Så fat de friske bønner nu, og gem de frosne til senere på året.

Fælles for de friske bønner er, at du skal nippe stilken af enderne, og enten dampe eller blanchére dem i 5 minutter, inden du spiser dem. Bønner indeholder nemlig lectin, der kan give ondt i maven - men det frigøres ved tilberedning.

 

Her får du tre af mine bønne favoritter. Tilbered bønnerne som beskrevet ovenfor og varier tilbehøret : Bon appetit

 

 

Med figner & mandler

400g bønner

2 spsk valnøddeolie

2 tsk æbleeddike

1 tsk kokossukker

Hvid peber, et par drys

100g mandler

2 spsk soja

2 friske figner  

Varm en pande op for fuld blus. Når den er meget varm, kommes mandlerne på. Giv dem farve ved konstant omrøring i et par minutter. Sluk for blusset og kom soja på. Nu ryger og sprutter det. Vend mandlerne, så alle har soja ved og hæld over på et stykke bagepapir og køl af. Bland dressing og fordel over bønnerne. Skær figner i skiver og bland i sammen med 40 g mandler (ca.1 dl). Gem resten af mandlerne til snacks.

 

Valnødder & parmesan

Hvis du synes at valnødder er for bitre, så prøv at lægge dem i blød natten over og tør dem igen herefter - ca. 30 minutter ved 100 grader i ovnen. Det gør, at nødden frigiver nogle af dens bitterstoffer. Bonus er også, at den bliver nemmere at nedbryde for kroppen - og du får derfor 100% gavn af alle de gode fedtstoffer, vitaminer og mineraler.

400g bønner

30g valnødder

20g tørret tranebær

50 g parmesan, revet

2 spsk valnøddeolie

1 spsk citronsaft

Grov peber , et par drys

Fordel parmasanen i "klatter" med god mellemrum på en bageplade. Varm ovnen op ved 200 grader. Når ovnen er varm, kommes pladen med parmesan i. Giv det 5-10 minutter. Det er lidt med forskel alt efter ovn. Osten skal smelte og blive gylden i kanten -  herefter skal de ud og blive sprøde, hvilket sker, når de bliver kolde. Bland olie med citron, salt og peber. Bland bønner med valnødder og tranebær og fordel dressingen over. Top til sidst med parmesan chips.

 

 

Løg og cashewnødder

400g bønner

2 rødløg

5 fed hvidløg

30g cashewnødder

2 spsk. rapsolie

1 spsk. sennep

2 tsk soja

1(lille) spsk. kokossukker eller honning

1 spsk æbleeddike

1 håndfuld bredbladet persille.

Skær løg i små stykker og hvidløg i tynde skiver. Varm olien op og kom de to slags løg på. Sautér dem, til de bliver klare. Kom sennep, sukker, soja, eddike og cashewnødder ved. Kog op og kom bønnerne ved. Giv det ét minut mere og server med et drys persille.

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!