3 x grøntsags chips

Her kommer 3 x grøntsagschips der virkelig batter på både sundheds - og smags fronten. Salt og crispy som en chips og sunde og smagfulde som en grøntsag - en virkelig god kombination! Hvilken en er du til?

Rødebedechips

 

Ren guld for din krop. 

Rødbeder er sprængfyldte med B- og C-vitaminer, folat og kalium. Disse hjælper dig til et stærkt immunforsvar, god muskelfunktion, blodproduktionenen og celledelingerne. Samtidig får du også de sunde fibre fra rødbederne - og så indeholder de få kalorier!

1 skålfuld

300g rødbeder

2 spsk olie

Dine yndlingskrydderier - her en blanding af neutrale (kun olie og salt) og rosenpeber/timiansalt

 

Skæl rødbederne eller vask dem grundigt, hvis du vil have skræl på - så får chipsene lidt kant.

Riv dem ultratyndt på et mandolinjern - eller på den del af et rivejern hvor der kun er ét blad (ofte på siden af rivejernet). Put i en pose med olie og krydderier og spred ud på en bagerist. På den måde bliver de sprøde på begge sider. Giv dem omkring 1) 15-20 min ved 180 grader eller 2) 2 timer ved 100 grader. Hvis du vælger 1) skal du huske at holde øje med dem, de har nemlig tendenser til at brænde på på ingen tid. 

Pastinakchips

 

 

1 skålfuld

300g pastinak

2 spsk olie

Dine yndlingskrydderier - disse er en blanding af neutrale og havsalt

Riv dem ultratyndt på et mandolinjern - eller på den del af et rivejern, hvor der kun er ét blad (ofte på siden af rivejernet). Put i en pose med olie og krydderier og spred ud på en bagerist. På den måde bliver de sprøde på begge sider. Giv dem omkring 1) 15-20 min ved 180 grader eller 2) 2 timer ved 100 grader. Hvis du vælger 1) skal du huske at holde øje med dem, de har nemlig tendenser til at brænde på på ingen tid. 

Derfor er de sunde: Pastinak indeholder mange kostfibre der forbedrer din fordøjelse og holder dit tarmsystem sundt. Pastinak indeholder en del B2-, C- og E-vitamin. Disse vitaminer hjælper på omsætningen af kulhydrat, fedt og protein, styker cellerne og dit immunforsvaret.

 

Grønkål chips

 

1 skålfuld

300g grøntkål

2 spsk olie

Dine yndlingskrydderier - disse er en blanding af neutrale og chilisalt

Pluk buketterne af stilkene og kom kålen i en pose med olie og de valgte krydderier. Ryst posen og fordel på en bagerist. Bag ca. 10-12 min ved 180 grader.

Derfor er de sunde: Grønkål er en fantastisk calciumkilde og indeholder mange antioxidanter, der modvirker kræft, specielt i i tarmen. Den er spækket med fibre og er med til at sænke anddelen af det usunde fedt i blodet

 

For alle chiosene gælder, at de først bliver helt crispy når de er afkølet. Skulle de mod forventning ikke blive sprøde nok, kan du bare sætte dem i ovnen på ny og giv dem lidt ekstra - men lad dem lige køle af inden du dømmer dem :-)

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!