Din internetbrowser er desværre uddateret. Denne side understøtter beklageligvis ikke forældede browserversioner.

Sådan opdaterer du din browser
Logo da
  • Logo da
  • Livsstil
    • Stærke Kvinder
    • Veninder
    • Uddannelse
    • Karriere
    • Rejse
    • Opskrifter
    • Drinks
  • Underholdning
    • Film & Serier
    • Test dig selv
    • Konkurrencer
    • Podcast
    • Stand-up
  • Kærlighed
    • Parforhold
    • Dating
    • Sex
    • Sexnoveller
  • Sundhed
    • Wellness
    • Fitness
  • Skønhed
    • Mode
    • Kropspleje
    • Hudpleje
    • Hår
    • Makeup
  • Familie
    • Børn
    • Gravid
    • Navne
  • Stjernetegn
    • Dagens horoskop
  • Blogs
    • Blogs fra redaktionen
    • Blogs fra læserne
    • Mød redaktionen
  • Nyhedsbrev
Logo da
  • Livsstil
    • Stærke Kvinder
    • Veninder
    • Uddannelse
    • Karriere
    • Rejse
    • Opskrifter
    • Drinks
  • Underholdning
    • Film & Serier
    • Test dig selv
    • Konkurrencer
    • Podcast
    • Stand-up
  • Kærlighed
    • Parforhold
    • Dating
    • Sex
    • Sexnoveller
  • Sundhed
    • Wellness
    • Fitness
  • Skønhed
    • Mode
    • Kropspleje
    • Hudpleje
    • Hår
    • Makeup
  • Familie
    • Børn
    • Gravid
    • Navne
  • Stjernetegn
    • Dagens horoskop
  • Blogs
    • Blogs fra redaktionen
    • Blogs fra læserne
    • Mød redaktionen
  • Nyhedsbrev

Læs også

Skye med blåbær

5 sunde og LÆKRE morgenmadsretter, du kan spise med god samvittighed

Træt af havregrød? Her er 5 lækre alternativer, du bliver nødt til at prøve

Vi kunne godt blive afhængige af den med karamelsovs...

6. marts 2017 af Redaktionen
#morgenmad

  • 1 af 5
    5 nemme (og lækre) grødretter, du aldrig bliver træt af
    © Thomas Dahl

    Rød risgrød med feta

    Hvis du har mod på en lidt anderledes grødoplevelse, skal du prøve denne dejligt krydrede og smukt dybrøde aftensmadsgrød.

    Det skal du bruge:
    400 g rødbeder 
    1 løg
    1 spsk. olivenolie
    200 g grødris
    3 dl vand
    1 l grøntsagsbouillon 
    Salt og peber
    20 g mandler
    1 dl fetatern

    Sådan gør du:
    Skær enderne af rødbederne, og skræl dem. Kog dem, til de er møre, det tager cirka en halv time. Hæld vandet fra rødbederne, kom halvdelen i en skål, og blend dem til en ensartet masse. Skær den anden halvdel af rødbederne i både, læg dem på bagepapir, og bag dem ved 200 grader i 15-20 minutter. Hak løget fint, og svits det i olien i en gryde. Tilsæt grødris og vand, lad det koge et par minutter, og hæld så bouillonen ved. Kog grøden i 25-30 minutter, til den har en fast konsistens som risengrød. Til sidst rører du grøden sammen med rødebedepureen, smager til med salt og peber og anretter med de bagte rødbeder, smuldret feta og mandler på toppen.

    TIP! Rødbederne kan skiftes ud med gulerødder, hvis du foretrækker smagen af dem – så bliver grøden lys orange.

    © Thomas Dahl
  • 2 af 5
    5 nemme (og lækre) grødretter, du aldrig bliver træt af
    © Thomas Dahl

    Mandelgrød med hyldeblomst og bær

    Nyd den søde, dessertagtige grød, når du har lyst til noget lækkert. Bliver den for fast, kan du tilsætte lidt vand eller mælk.

    Det skal du bruge:

    Topping: 
    300 g friske bær, for eksempel jordbær, blåbær eller hindbær
    2 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft 
    2 spsk. friskpresset limesaft

    Mandelgrød:
    4 dl vand
    2 dl koncentreret hyldeblomstsaft
    1⁄2 tsk. salt
    4 dl perlerug
    4 dl kaffefløde (9%)
    100 g hakkede mandler
    1 tsk. fintrevet skal af en usprøjtet lime

    Sådan gør du:
    Vend bærrene med hyldeblomstsaft og limesaft, dæk skålen til, og lad den stå i mindst en halv time. Kog vand, hyldeblomstsaft og salt i en tykbundet gryde, skyl perlerugen, og hæld den i det kogende saft. Kog det hele under låg i cirka 20 minutter. Tag gryden af varmen, og lad det trække i ti minutter, stadig med låg på. Tilsæt fløde og mandler, og varm igennem et par minutter, før du rører grøden op med limeskal. Servér med de marinerede bær på toppen. Mums! 

    © Thomas Dahl
  • Galleriet fortsætter efter annoncen

  • 3 af 5
    5 nemme (og lækre) grødretter, du aldrig bliver træt af
    © Thomas Dahl

    Boghvedegrød med hasselnødder

    Har du et par minutter ekstra i morgen tidlig? Så kan du prøve denne fyldige grød i stedet for den sædvanlige havregrød.

    Det skal du bruge:
    4 dl boghvedegryn
    4 dl let- eller minimælk 
    5 dl vand
    1⁄2 tsk. salt
    2 æbler
    100 g hasselnødder 
    Flydende honning

    Sådan gør du:
    Hæld boghvedegrynene i en tykbundet gryde med mælk, vand og salt. Skru ned for blusset, når grøden koger, og lad den koge videre ved medium varme i fem minutter. Skræl og riv æblerne, hak hasselnødderne groft, og fordel begge dele over den færdige grød. Slut af med et par dryp honning på toppen.

    TIP! Pres en halv citron over det revne æble, hvis du vil undgå, at det bliver brunt. Det gør smagen lidt mere syrlig.

    © Thomas Dahl
  • 4 af 5
    5 nemme (og lækre) grødretter, du aldrig bliver træt af
    © Thomas Dahl

    Fuldkornsgrød med hvidtøl

    Det bliver nærmest ikke mere hyggeligt end denne øllebrødsagtige grød, der får perfekt modspil af det bløde flødeskum.

    Det skal du bruge:
    1 dl knækkede rugkerner
    5 dl vand
    1⁄2 tsk. salt
    2 dl hvidtøl
    3 dl mælk
    3 dl havregryn
    1⁄4 dl piskefløde
    100 g hindbær

    Sådan gør du:

    Fyld rugkerner, vand og salt i en gryde, og lad det simre i ti minutter under låg. Tilsæt hvidtøl, mælk og havregryn, rør godt rundt, og lad det koge videre i fem minutter. Rør jævnligt i grøden, og kom eventuelt lidt mere vand i, hvis den bliver for tyk. Pisk fløden til skum, og servér grøden med skyllede bær og koldt flødeskum.

    TIP! Alle slags bær og frugt kan bruges som topping! Prøv for eksempel skivede jordbær eller pærer i tern.

    © Thomas Dahl
  • Galleriet fortsætter efter annoncen

  • 5 af 5
    5 nemme (og lækre) grødretter, du aldrig bliver træt af
    © Thomas Dahl

    Luksushavregrød med æbletern og karamel

    Det her er ikke bare havregrød – det er en sprød, blød, sød, syrlig og cremet oplevelse, der løfter din morgen til et helt nyt niveau.

    Det skal du bruge:
    4 dl havregryn
    4 dl vand
    4 dl mælk
    1⁄2 tsk. salt
    2 æbler i tern
    4 tsk. karamelsauce 
    Lidt kanel
    1⁄2 dl hakkede mandler

    Sådan gør du:
    Rør havregryn og vand sammen i en gryde, og varm det op ved middelhøj temperatur. Rør rundt imens, og tilsæt mælk, efterhånden som grøden bliver tykkere. Lad det koge, til konsistensen er tyk og lækker – det tager omkring fem minutter. Smag til med salt, fordel grøden i fire skåle, og kom æbletern, en teskefuld karamelsauce, et drys kanel og hakkede mandler på hver portion.

    TIP! Har du masser af tid, kan du lave din egen karamel ved at koge en dåse kondenseret mælk i tre timer. Alternativt kan du også bruge sirup eller honning.

    Artiklen er tidligere bragt i magasinet Woman og skrevet af Maria Rothmar. 

    Vil du deltage i konkurrencer og læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

    © Thomas Dahl
  • Læs også

    Skye med blåbær

    5 sunde og LÆKRE morgenmadsretter, du kan spise med god samvit...

    Lækker morgenmad

    Lækker morgenmad: 9 opskrifter til en sund...

    Fantastisk weekendbrunch med æg serveret i...

    Opskrift: Morgenmaden, alle superfood-elsk...

Kommentarer

Drinks
Drinks med vodka

20 nemme drinks med vodka

Drinks
nemme velkomstdrinks

9 nemme velkomstdrinks, dine gæster vil elske at få serveret

Opskrifter
To iskaffer med isterninger i

Nem og lækker instant iskaffe med kun 4 ingredienser

Opskrifter
Gode fastelavnsboller

Opskrift: Snaskede fastelavnsboller, som mormor lavede dem

Serier og sjove quizzer – direkte i din mail!

Vil du have gode råd til dating og parforhold, inspiration til hvad du skal se på Netflix og ikke mindst tage sjove quizzer? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev!

 

Ja tak, jeg vil gerne modtage Womans nyhedsbrev spækket med spændende artikler og markedsføring om Woman via e-mail. Du kan til enhver tid afmelde dig igen via afmeld-linket. Læs mere

Drinks
Lækre velkomstdrinks nytår

8 drønlækre velkomstdrinks, du kan byde dine gæster nytårsaften

Drinks
Gløgg opskrift

Få opskriften på en lækker, klassisk julegløgg

Drinks
Hvid gløgg opskrift

Er du vild med hvid gløgg? Få alletiders opskrift på den lækre juledrik

Opskrifter
Græskarmuffins med smørcreme

Opskrift: Sådan laver du lækre græskarmuffins med smørcreme

Drinks
Hjemmelavet snaps

Opskrift på hjemmelavet snaps til julebordet, som alle veninderne vil smage

Lækre lyserøde drinks

6 uimodståelige lyserøde drinks, du kan servere til næste tøseaften

To strawberry daiquiri

5 drønlækre frozen daiquiris, som du skal nyde en lun sommeraften

Alkoholfri cocktail

4 alkoholfrie drinks, der smager lige så godt som originalerne

Rød Strawberry daiquiri ved pool

Sådan laver du 3 legendariske cocktails, der får festen i gang

Tre Aperol Spritz

Vild med Aperol Spritz? Sådan laver du den forfriskende (og flotte) sommerdrink

Shots med flere lag

5 blærede shots til dig, der er træt af kedelige lakridsshots

sangria med rose, jordbær og mynte

Lav den lækreste rosé-sangria med kun 4 ingredienser

Vaniljeis, Baileys og påskeæg

Påskeæg, is og alkohol i én dessert? Det lyder som den perfekte kombination!

Hvidvins-sangria med frugter

Forfriskende sangria lavet på hvidvin og likør

Piña Colada opskrift

Sådan laver du alletiders lækre Piña Colada

Drinks med gin og brombær

5 drinks med gin, der vil glæde enhver gin-elsker

Valentinsmilkshake

Drinks
isbjørn, filur og skumbanan

11 farverige drinks, vi drak til førfesten, da vi var 17 år

Opskrifter
Romkugle med dadler og havregryn

Sådan laver du lækre romkugler med dadler og kakao

Opskrifter
Chokolademousse med bailey

Få opskriften på chokolademousse med Baileys og karamelpopcorn

Drinks
Efterårsdrinks

9 lækre drinks til efterårets hyggeaftener

Opskrifter
Frosne bananer med chokolade

Her er den frosne snack, du er nødt til at prøve i sommervarmen

Opskrifter
Koldskål med kammerjunkere

Få sommerens lækreste koldskålopskrift

Opskrifter
Smoothie opskrift

Få opskriften på en velsmagende smoothie med avocado og blåbær

Opskrifter
Citronkage anrettet på en tallerken

Gå sommeren i møde med denne MEGALÆKRE citronkage

Opskrifter
Røræg på brød

10 nemme (og lækre) retter, du kan lave i mikroovnen

Drinks
Mojito ispinde med mynte og citron

Elsker du mojito – og is? Så er disse mojito-ispinde uundværlige i varmen

Opskrifter
Proteinpandekager med banan

Proteinpandekager: Opskrift på nemme og sunde pandekager

Opskrifter
Chokoladebar som kagedessert | Twix | Bounty | Snickers

Sådan ser din yndlingschokolade ud, når den bliver forvandlet til kage

Opskrifter
Pandekager og cookies

6 lækre bageprojekter, du kan bage på en halv time

Opskrifter
Lækker morgenmad

Lækker morgenmad: 9 opskrifter til en sund morgen

Opskrifter
Tærte med kylling

Nem aftensmad: Få opskriften på en lækker tærte med kylling

Drinks
Champagne drinks

5 lækre nytårsdrinks med champagne

Kundeservice 
Kontakt: 39 10 30 00

Bonnier Publications International AS
Postboks 543
1411 Kolbotn
Norge
Org.: 977041066

Facebook
Instagram
Snapchat
Nyhedsbrev

Bonniershop
Mød redaktionen
Job
Annoncér
Presse
Kontakt os

Cookiepolitik
Persondatapolitik
Juridisk information