Æblecidereddike: Sådan virker det, og sådan bruger du det

Æblecidereddike
Æblecidereddike er godt for fordøjelsen. © Heidelberg æblecidereddike

Maveproblemer en efterhånden en diffus folkesygdom. Man kan næsten være sikker på at, er der over to mennesker i lokalet, har én af dem problemer med maven.

Specielt døjer mange med træg mave og en ”sur” mave, altså for meget mavesyre.

Spark fordøjelsen i gang med æblecidereddike

Et enkelt og billigt råd til at holde balancen med mavesyre og sparke din fordøjelse i gang er æblecidereddike. Æblecidereddike indeholder naturlige enzymer som balancerer forholdene i maven – og kan samtidig sætte kontinuert gang i systemet, hvilket medfører regelmæssig afføring og ingen sure opstød. Med surt skal surt bekæmpes!

Æblecidereddike på menukortet

1 spsk æblecidereddike blandes op i 2 dl lunken vand og drikkes på fastende hjerte, det vil sige om morgenen inden du har spist. Alternativt sluger du den ene spiseskefuld og drikker lunkent vand bagefter – det smager nemlig ikke syndeligt fantastisk. Vent cirka 20 min med at spise – og gentag hver dag. 

Æblecidereddike som bakteriedræber

Denne sure sundhedsdrik er også god for andre ting: Æblecidereddiken hjælper til bakteriebekæmpelse, kan afhjælpe hudinfektioner, skæl og kløe. Den siges også at være en god støtte i en vægttabsfase, fordi den hjælper til et stabilt blodsukker og holder gang i fordøjelsen. 

Og så er det altså en billig og naturlig kilde til lidt ekstra sundhed i hverdagen.

Vil du ikke risikere at gå glip af sundhedstips? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!