Ægocado

Afsæt en af weekendens morgener til en ekstra god morgenmad. For morgenmad er nemlig et meget vigtigt måltid, som vi tit bare skal have overstået - desværre. Dagens første måltid er det, som skal sætte kroppen i gang efter nattens faste, og du skylder den derfor at vælge noget ordentligt. Når du vågner, skal kroppen bruge ny energi, og gerne noget der holder ved: derfor skal du huske både fedt og protein fra morgenstunden af, og start dagen med et stabilt blodsukker. Mange oplever faktisk mindre sult dagen igennem, og specielt i den søde retning!
Kombinationen af fedt og protein her er helt i top, og du kan eventuelt supplere med en skive ristet rugbrød smurt med lidt pesto.
Rigtig god weekend!
2 personer
1 stor avocado
2 små æg
250g hytteost
100g spinat, hakket groft
salt og peber
2 skiver rugbrød
2 tsk pesto
evt. 2 skiver citron til servering
Skær avocado over på langs og fjern stenen. Er det en meget lille sten, kan du fjerne lidt af kødet på avocadoen og røre sammen med hytteost og spinat. På den måde er der lidt bedre plads til ægget. Snit en lille smule af undersiden af avocadoen, således at den kan stå plant og stabilt på en bageplade. Æggene slår du forsigtigt ud i hver deres avocado. Stil i ovnen og tænd den på 200 grader. Bag indtil æggeblommen har fået en lysere farve. Det tager ca. 10-12 minutter.
Bland imens hytteost og hakket spinat, krydder med salt og peber og server on the side sammen med en skive citron, rugbrød og pesto.