Bello Burger

En drøn lækker, glutenfri burger is coming up! Undgår du af en eller anden grund brød, eller synes du bare en gang i mellem, at det skal være en omgang uden brød - så er portobellosvampe dét du skal have fat i. Det er indiskutabelt den hurtigste burger-brøderstatning du finder. Det er en sag med meget få kalorier, men med meget protein -  i forhold til kalorieindholdet. Og så indeholder den en del selen og niacin, der begge er vigtige for et optimalt stofskifte. Så hop med på en fit burger med bønnefritter og lynhurtig tomat salsa her i weekenden - du vil ikke blive skuffet!

 

2 personer

4 portobello svampe

1 lille avocado 

2 store håndfulde spinat

250g hakket oksekød

salt, peber, parika (til krydring) 

1 pose frosne grønne haricot verts

2-3 spsk olie 

2 x 1 spsk mayonnaise

Tomatsalsa

1 lille løg

1 tomat

1 rød peber

1 lille dåse koncetreret tomat puré 

2 spsk vand

2 tsk honning/kokossukker

2 tsk æbleeddike

1 spsk mayonaise

 

Start med at lave bønnefritterne - de skal nemlig have en del til i ovnen. Spred dem ud på en stor bageplade og kom olien ved. Vend godt rundt så alle får en lille sjat olie. Salt efter smag. Tænd ovnen på 200 grader og sæt dem ind. De skal have ca. 30-45 minutter. Når de er let brændte og sprøde, er de færdige.

Lav salsaen ved at hakke løg, tomat og rød peber i tern. Bland tomatpuré med kokossukker eller honning, vand og æbleeddike. Vend tomat, peberfrugt og løg i. 

Form kødet til bøffer og krydder med salt, peber og paprika. Fjern stokken fra portobelloerne og kom en lille smule olie på oversiden af svampene. Giv dem et drys salt, og på to af dem kommer du lidt grov peber på (disse to er burger-toppe). Skær avocadoen i skiver - så er du klar til at samle hele herligheden om lidt.

Når bønnefritterne er næsten sprøde, tænder du en pande og varmer op med olie. Kom portobelloerne i ovnen sammen med fritterne. Når bøfferne er gennemstegte, bør det passe med, at både fritter og belloerne er færdige. Tag pladen ud og lad svampene dampe af 1 minut. Kom nu mayo, spinat, avocado, bøf og salsa mellem de to portobelloer. Server med bønnefritter.

Velbekomme!

psst..! En skive ost eller bacon (who are we kidding: begge dele samtidig!) gør bestemt ikke burgeren værre.

Tip: savner du lidt fit snask til fritterne? Hak 1 fed hvidløg og bland med 1 spsk citronsaft og 1 dl skyr. 

 

 

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!