Bliv den ultimative mesterbager med denne chokoladedrøm af en dessert

Bedst af alt, du skal kun bruge 2 ingredienser

26. november 2016 af Louise Elisabeth Bartels & Jeanne Johanne Nielsen

Kan din mund heller ikke lade være med at løbe i vand hver eneste gang, du ser Den Store Bagedyst? Så vil du helt sikkert elske denne lækre og utroligt nemme drøm af en chokoladedessert:

Du skal bruge: 

  • 600 ml piskefløde 
  • 200 g mørk chokolade til moussen + 300 g smeltet mørk chokolade til chokoladeskålene
  • En form, du kan lave halvkugler i

Sådan gør du: 

Del fløden i to beholdere – en med 150 ml og en med 450 ml. 

Hæld 150 ml fløde over de 200 g mørk chokolade (gerne chokoladeknapper) og sæt skålen i mikroovnen. Varm i 30 sekunder, tag skålen ud og rør rundt, gentag indtil massen er en jævn chokoladeganache uden klumper. Lad den afkøle. 

Smelt de resterende 300 g mørk chokolade og fyld et tyndt lag i halvkugleformene - lav et lige antal små og store halvkugler. Stil dem til afkøling i køleskabet. 

Pisk den resterende fløde (450 ml) let – ikke for hårdt – den skal kunne glide af en ske. Hæld den afkølede chokoladeganache i fløden, mens du pisker let. Pisk indtil det hele har samlet sig til en ensartet og ensfarvet chokolademousse. Stil den i køleskabet. 

Når chokoladehalvkuglerne er stivnet, tager du dem ud af køleskabet. Put en smule smeltet chokolade mellem en lille og en stor halvkugle og saml dem så den største er øverst.

Fyld den afkølede chokolademousse i en pose og klip et hul i enden. Fyld nu chokoladekuglerne med chokolademousse.

Pynt eventuelt med friske hindbær, mynteblade og hvid chokolade. 

Velbekomme!

Se hele opskriften herunder.