Bøf på bønne

Lidt luksusmiddag - måske til en fredag aften? I hvert fald super skøn, enkel og lidt anderledes med bagt avocado. Jeg bager tit avocado, specielt hvis den har fået lidt brune pletter men ellers stadig er god i smagen. Her spiller den godt sammen med det røde kød og i en syrlig oliedressing med hvidløg og citron.

2 personer

2 bøffer a ca. 125-150g

1 avocado

300g haricot verts 

200g bælgede edamamebønner

saft af 1/2 citron

1 spsk olie der tåler opvarmning

1/2 tsk grov peber

1 tsk soya

1 fed hvidløg

Bearnaisedip

1 dl mayonaise (du kan evt erstatte 1/2 dl mayo med 1/2 dl skyr hvis du synes den er for fed)

1 tsk bearnaise-essens

Evt l1 tsk  estragon - "nøglen" til bearnaise! du kan både bruge tørret og frisk

 

Mos hvidløget og bland med soya, peber, citronsaft og olie. Skær avocado i tern og bland med de to slags bønner. Fordel citrus/hvidløgs olien over og lad det bage i ovnen ved 180 grader i 20 min. Hvis du vil have lidt mere bid i bønnerne kan du nøjes med at give det 15 min. Men ikke kortere, for i både grønne bønner og edamame findes giftstoffer, der kan give mavepine, som kun bliver nedbrudt ved gennemvarming. Når det er gjort, er det tilgængæld gams for kroppen!

Bland mayonaise med essens og muligvis lidt estragon. 

De sidste 7 min. af bagetiden tænder du panden for fuld blus. Put en smule smør på og lynsteg bøfferne så de får en fin kant - og vend dem. Jeg kan godt lide min bøf bløder lidt, så disse har ikke fået mere end et par minutter på hver side. Hvis du vil have dem mere gennemstegt starter du lidt før. Tag af når du synes. de er klar. Skær dem i skiver af ca. 1 cm tykkelse og server dem over bønnerne med bearnaisedip on the side.

 

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!