Chips af grønkål

Langt de fleste har et "snack-gen" - det tror jeg lige så godt vi kan indrømme, acceptere og fodre! Og det er et ret selektivt snack-gen, hvilket gør, at gulerødder og agurkestave bare ikke altid er nok  - uanset hvor sirligt eller sjovt de er skåret ud. Det skal gerne være enten sødt og blødt eller salt og sprødt. 

Disse chips tager højde for det salte og sprøde - og så er de samtidig super sunde, så der kan snackes med god samvittighed! Grønkål er rig på calcium, jern, c-vitamin, fibre og protein.

100g grønkål indeholder faktisk 1/5 af det calcium du har brug for om dagen - svarende til et stort glas mælk! Derudover har grønkål et stort indhold af antioxidanter, der virker kræfthæmmende.

Når du vælger denne form for chips, får du altså gavn af alle de ovennævnte ting, og derudover sparer du en masse kalorier. Selv med olie sniger disse chips sig ikke op over 120 kcal/100g - modsat kartoffelchips med 5-600 kcal/100g.

Disse her har smag af citron og chili - men du kan bruge lige netop dit farvorit krydderi

1 skål chips

200g grønkål

2 spsk olie - rapsolie

Friskrevet skal fra en lille økologisk citron

1/2 tsk stødt chili

Salt

 

Rib grønkålen af stilkene, så du har små "buketter". Vend med olie og krydderier og fordel på en bageplade. De må ikke ligge i lag, men du kan godt lave flere plader af gangen i ovnen - så skal du dog ligge 10-12 minutter til bagetiden. Tænd ovnen ved 100 grader og kom chipsene ind. Vend dem ca. hver 10 minut, og tag ud efter 30 minutter. Lad dem køle af og nyd med god samvittighed som snack eller som et sprødt indslag i salater og supper .

Tip: Gode krydderier

Peber/citron

Løgpulver

Rosemarin/chili

Ingefær

 

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!