Chokoladekage

Er du en af de heldige bananer, der har påskefri allerede, kan du jo fejre det med denne kage - og har du kun fri i helligdagene, kan du bage kagen som trøst. Uanset hvad, er resultatet altså at du skal have kage! :-)

I denne omgang har jeg brugt søde kartofler, hvilket gør sig rigtig godt i bagværk, da de har en naturlig sødme samt et stivelsesindhold, som gør, at man kan skrue ned for sukkeret og droppe hvedemelet uden at lide afsavn. Herved får du altså en kage der indeholder noget færre kalorier og som har noget mere næring i sig end normalt.

 

Springform på 22 cm

1 mellem sød kartofel, ca. 200g

2 æg

100g 70% chokolade

50g smør eller kokosolie

2 spsk ægte kakao (det uden sukker)

1 tsk rå vanille, eller kornene af 1/2 stang

1 knivspids salt

1 dl kokossukker 

Pynt

Kokos chips 

20g smør

20g chokolade

 

Kog den søde kartoffel helt mør og tag herefter skrællen af den. Et godt tip er at komme lidt salt og sukker i kogevandet - så holder kartoflen bedre på sin smag. Kom den i en blender med æg, salt, sukker, vanille og kakao. Smelt smør og chokolade sammen, tag ca. 2 spsk fra til pynt og kom resten i blenderen sammen med det andet. Blend det hele sammen til en ensartet masse og kom det i en smurt springform. Bag ca 25 minutter ved 180 grader.

Ved serverig kommer du lidt chokoladecreme på hvert stykke og topper med kokoschips

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!