Chokoladenødder

Det er ikke noget revolutionerende - faktisk uklageligt simpelt. Men mange gange er less more, og det er uden tvivl tilfældet her!

Valnødder er en fantastisk nød - fed og fiberrig. Fedtet i valnødder er af den super sunde, og den vi oftest får for lidt af, omega 3 fedtsyre. Det er ikke helt den samme type omega 3 som i fede fisk, fordi valnødder er vegetabilske, men den er stadig fantastisk god. Det er ren guf for hjerne, mave og led. Dertil virker valnødder afslappende på systemet, på grund af deres gode indhold af melatonin, et hormon der virker beroligende på kroppen og gør godt, hvis du er stresset og skal falde ned. Der regulerer kroppens naturlige døgnrytme og reperationsprocesser. Mørk chokolades sunde egenskaber har jeg omtalt en del gange før - men lige i denne sammenhæng vil jeg fremhæve deres passende kulhydrat indhold. Kulhydrater øger hjernens indhold af serotonin. Og serotonin er en betingelse for dannelse af melatonin. Og derfor er valnødder og mørk chokolade en rigtig god kombination! Men det er ikke kulhydrater, der får dit blosukker på raketkurs - de frigives jævnt og tilfører kroppen en rimelig energi, uden at stresse dit system.

 

Du skal bruge, til 200g

150g valnødder

50g mørk chokolade (70% 

 

Varm chokoaden op og vend nødderne i. Og det var så det :-) Stil koldt og nyd dem med lidt god te eller kaffe.

Tip: Har din mave lidt svært ved nødder, så læg dem i blød i 12 timer. Tør dem herefter i ovnen ved 100 grader, ca. 30 minutter. Herefter blander du dem i chokolade.

Jeg varierer nogle gange med 1/2 tsk lakridspulver eller lidt kanel. Det bliver de ikke værre af, kan jeg afsløre ;-)

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!