Cookie dough-is

Jeg elsker cookie dough isen fra Ben & Jerry's. Gør vi ikke alle det? Jeg tror, det er en global afhængighed. Den kan bruges både, når du har ondt af dig selv, når du skal belønne dig selv, når du skal hygge med veninderne, kæle med kæresten, eller tude over ham. Den klæder alt lige fra Sex and the City til en ond gyser. Det var faktisk også min daværende kæreste, der lokkede mig i fordærv og købte den første bøtte til mig - og jeg tror egentlig aldrig jeg fik skældt ham ud over, at han dér gav mig min første seriøse last.. hm...For lets face it:  Ben&Jerry's smager fantastisk- men den er loadet med sukker, samt ting og sager, der gør, at den kan holde sig urimeligt længe i fryseren - og så er den også rimelig dyr i drift - hvor lang tid holder den bøtte til 55 kr. når du først har åbnet den?  

Jeg har derfor givet mig i kast med ismaskinen- og det har krævet en del forsøg, før der kom en seriøs erstatning for den. Den er fed og cremet som en flødeis skal, men uden sukker og er derfor ikke ond ved dit blodsukker. Og så rammer den smagsmæssigt Ben & Jerry's cookie dough upåklageligt! Slår du til, når de pasteuriserede æg er på tilbud, samt bruger discount mælk og fløde, så er literprisen altså også til at have med at gøre! Og så synes jeg et eller andet sted det er ret hyggeligt at lave sin egen is...

 

Vanilleis

4 pasteuriseret æggeblommer

200 ml sødmælk

300 ml fløde

60 g  stevia, palmesukker eller sukrin

Kornene af 1 vanillestang eller 1 tsk rå vanillepulver (f.eks. fra Urtekram)

 

Cookie dough

100 gram god mørk hakket chokolade

100g bløde dadler

50g mandler eller hasselnødder blendet til mel

1 spsk kokosolie (kan undlades hvis du ikke ligger inde med det)

1/2 tsk rå vanillepulver

 

Pisk æggeblommer, vanille og stevia godt sammen. Pisk fløden stiv og vend i æggesnapsen. Tilsæt mælken langsomt.

Smelt kokosolien og bland med dadler, blendet mandler/hasselnødder og vanille. Hak chokoladen og bland i. Skær i små stykker og vend i din ismasse. Kør hele herligheden på ismaskine i 30-50 minutter, alt efter hvor stor og kraftig ismaskinen er. Har du ikke en ismaskine, kan du slippe afsted med at fryse den, hvor du de første 4 timer af frysetiden, rører godt hver halve time.

Bon appetit :-)

 

 

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!