© Thomas Alcayaga

Denne iskaffe får du svært ved at stoppe med at drikke igen

Sødmælk, kaffe og vaniljeis – hvem kan sige nej til det?

8. februar 2016 af Thomas Alcayaga

Sveden løber ned af panden på dig, og vejret bliver kun bedre og bedre. Hvis bare du kunne få noget iskoldt og opfriskende... Bare rolig, vi har fundet opskriften på den perfekte is-kaffe lige her. 

Manden bag opskriften er kokken Thomas Alcayaga, som har udgivet Mad med omtanke, samt medvirket i Masterchef. 

Hvis du vil se mere fra Thomas, så kan du klikke dig ind på hans hjemmeside her.

Du skal bruge:

1 dl sødmælk,

1 dl fløde

1 dl kondenseret mælk.

Blandingsforhold: 1,5 dl stærk, kold kaffe til 0,5 dl tres leches blanding.

Sådan gør du:

Fyld et glas med is og kom kaffen over. Hæld nu mælkeblandingen over. 

Tip: Hvis du er sej, laver du isterninger af overskydende kaffe, så bliver din iskaffe ikke fortyndet, når isen smelter. 

Bonus tip: Blend isterninger, kaffe og mælkeblanding og du har en lækker frappé. Suppler eventuelt op med en smule vaniljeis.