© youtube

Det er international 'banan-creme-tærte' dag, og du er SERIØST nødt til at fejre det!

Vi har heldigvis fundet den mest vanvittige opskrift til dig

2. marts 2016 af Isabelle Lundberg

Det er ikke hver dag, at du har så god en undskyldning for at spise løs af sådan en lækker sag – og det skal det udnyttes. I dag er det nemlig international banan-creme-tærte dag, og derfor har vi fundet den her lækre banantærte-opskrift til dig.

Opskriften er delt op, så du først får en video med opskriften på tærtebunden og dernæst en video, der viser, hvordan du laver fyldet til tærten. 3-2-1 GO!

Du skal bruge

Tærte bund:
140 g hvedemel
175 g fedtstof (smør/magarine/olie)
1/4 tsk salt
Koldt vand

  • Bland mel og salt i en stor skål.
  • Bland smøret i med en gaffel, indtil det bliver til små, fine krummer.
  • Tilføj 2-3 spsk koldt vand, og bland det. Hvis det ikke er nok til at samle dejen, så tilsæt lidt mere vand, indtil der ikke er tørre melrester.
  • Saml dejen til en kugle, og drys lidt mel på bordet og på din kagerulle. Rul dejen ud, så den bliver ca. 1 cm bredere end din tærteform.
  • Læg dejen over i din tærteform, og form den, så den er klar til at komme i ovnen.
  • Prik en masse huller i dejen med en gaffel, og bag den i 10 minutter i en 220 grader varm ovn, eller indtil kanterne er let gyldne.
  • Lad den derefter afkøle helt. Så er din tærtebund klar, og nu skal du videre til fyldet.

Du skal bruge

Banan creme tærte:
150 g sukker
30 g majsstivelse
1/4 tsk salt
3 æggeblommer
560 ml sødmælk, opdelt
2 spsk smør
1 ½ tsk vaniljeekstrakt
3 modne bananer

  • Bland sukker, majsstivelse, salt, æggeblommer og 110 ml mælk i en stor skål, og pisk det sammen. Varm de resterende 450 ml mælk i en stor gryde på middel varme under konstant omrøring.
  • Så snart det begynder at boble det mindste, hælder du det over i æggemassen, mens du pisker kraftigt.
  • Når al mælken er pisket i, hælder du hele blandingen tilbage i gryden og varmer det på middel varme, indtil det bliver tykt og boblende.
  • Fjern gryden fra varmen, og pisk smør og vanilje i.
  • Fortsæt med at piske, indtil smøret er helt smeltet, og til det er en ensartet masse.
  • Lad det afkøle i 45 til 60 minutter.
  • Når buddingen er semiafkølet, skærer du bananerne ud, så de er ca. ½ cm tykke, og lægger dem på tærtebunden.
  • Hæld buddingen over, og sørg for, at det kommer ned mellem bananskiverne og helt ud til kanterne.
  • Stil tærten i køleskabet, og lad den stå i 6-8 timer. Når den er afkølet, topper du den med flødeskum og mandelflager.
  • Wupti! Nu har nu en lækker banan-creme-tærte klar til servering (og fejring).