Det er ikke hver dag, at du har så god en undskyldning for at spise løs af sådan en lækker sag – og det skal det udnyttes. I dag er det nemlig international banan-creme-tærte dag, og derfor har vi fundet den her lækre banantærte-opskrift til dig.
Opskriften er delt op, så du først får en video med opskriften på tærtebunden og dernæst en video, der viser, hvordan du laver fyldet til tærten. 3-2-1 GO!
Du skal bruge
Tærte bund:
140 g hvedemel
175 g fedtstof (smør/magarine/olie)
1/4 tsk salt
Koldt vand
- Bland mel og salt i en stor skål.
- Bland smøret i med en gaffel, indtil det bliver til små, fine krummer.
- Tilføj 2-3 spsk koldt vand, og bland det. Hvis det ikke er nok til at samle dejen, så tilsæt lidt mere vand, indtil der ikke er tørre melrester.
- Saml dejen til en kugle, og drys lidt mel på bordet og på din kagerulle. Rul dejen ud, så den bliver ca. 1 cm bredere end din tærteform.
- Læg dejen over i din tærteform, og form den, så den er klar til at komme i ovnen.
- Prik en masse huller i dejen med en gaffel, og bag den i 10 minutter i en 220 grader varm ovn, eller indtil kanterne er let gyldne.
- Lad den derefter afkøle helt. Så er din tærtebund klar, og nu skal du videre til fyldet.
Du skal bruge
Banan creme tærte:
150 g sukker
30 g majsstivelse
1/4 tsk salt
3 æggeblommer
560 ml sødmælk, opdelt
2 spsk smør
1 ½ tsk vaniljeekstrakt
3 modne bananer
- Bland sukker, majsstivelse, salt, æggeblommer og 110 ml mælk i en stor skål, og pisk det sammen. Varm de resterende 450 ml mælk i en stor gryde på middel varme under konstant omrøring.
- Så snart det begynder at boble det mindste, hælder du det over i æggemassen, mens du pisker kraftigt.
- Når al mælken er pisket i, hælder du hele blandingen tilbage i gryden og varmer det på middel varme, indtil det bliver tykt og boblende.
- Fjern gryden fra varmen, og pisk smør og vanilje i.
- Fortsæt med at piske, indtil smøret er helt smeltet, og til det er en ensartet masse.
- Lad det afkøle i 45 til 60 minutter.
- Når buddingen er semiafkølet, skærer du bananerne ud, så de er ca. ½ cm tykke, og lægger dem på tærtebunden.
- Hæld buddingen over, og sørg for, at det kommer ned mellem bananskiverne og helt ud til kanterne.
- Stil tærten i køleskabet, og lad den stå i 6-8 timer. Når den er afkølet, topper du den med flødeskum og mandelflager.
- Wupti! Nu har nu en lækker banan-creme-tærte klar til servering (og fejring).