Din kokosnød er den PERFEKTE snack-bowle

Der er lidt uenighed om, hvorvidt kokosnødder er blevet unødvendigt "hypet" – for er det SÅ sundt? Sundhed kan jo være en subjektiv størrelse. Jeg hører til den gruppe, der er fortaler for den hvide nød og produkter heraf. Ikke som det eneste i denne verden du bør spise – men som et godt supplement til en aktiv hverdag.

Kokosnødden er en knald god energikilde! Den er rig på fedt, og ja det mættede fedt. Normalt er det den gruppe af fedtstoffer, vi skal begrænse en smule, men dels skal vi indtage en vis mængde mættet fedt, før det er en realitet. Og sparer du f.eks på købekage og kiks har du allerede et godt frirum til det mættede fedt. Dels er denne mættede fedttype i kokosnødder ikke som det meste mættede fedt: det meste af fedtet heri hører til den gruppe, man kalder MCT. Det er en fedttype, hvis struktur gør, at det straks kan udnyttes til energi. 

Derudover er kokosnødden meget fibrerig, så den mætter og holder maven sund. Og så er der selvfølgelig de dejlige vitaminer og mineraler, som du får glæde af, hvis du drikker vandet. Man kalder det naturens energidrik. Mineralerne i kokosvand hjælper desuden til den rette saltbalance i kroppen. Så lad være med at smide vandet ud i kampen for at åbne den!  

2 personer

1 kokosnød

100g hindbær

25g mandler

25g 70% chokolade

  • Nu kommer din indre handy wo(man) på arbejde. Fat en hammer, et søm/strikkepind/andet spidst værktøj, et spækbræt og et viskestykke. Start med at redde vandet inden i den, ved at ‘bore’ ert hul i en af de tre dutter i toppen. De er blødere end resten af nødden. Jeg brugte en tynd strikkepind. Hæld vandet fra, og nyd det som belønning, når resten af nødden er knækket. 
  • Rul viskestykket om kokosnødden, og lig den på spækbrætet. Med beslutsomme slag, hamrer du på midtet af kokosnødden, mens du mellem hvert andet slag roterer den en omgang. Efter lidt tid lykkes det at knække den. Stem eventuelt den spidse ende af hammeren ind i knækket, og lirk den op. 
  • Work out done – og nu til desserten.
  • Med en skarp kniv skærer du kokoskødet på kryds og tværs mens det stadig sidder i skallen. På den måde kan du lirke kokoskødden op. Sørg for at skære helt igennem!
  • Hak chokolade, og fyld nødderne med hindbær, mandler og chokolade.

Spis med en gaffel – så bliver det hele lidt nemmere. God sommer! 

 

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!