B52 shots
B52 er lækkert både for øje og mund! © Woman.dk

Sådan laver du et B52 shot

Gør det ekstra vildt og lav shottet ‘on fire’

16. januar 2019 af Simone Overgaard Aaberg

Får du gæster på besøg, som du vil imponere med dine fantastiske bartender-skills? Så skal du servere dem det legendariske B52 shot. Tre lag med lækre likører gør, at shottet både ser fantastisk ud og smager møg godt! (Især hvis du er fan af kaffe) 

Vi har derfor den klassiske opskrift på et B52 shot – og en video, der viser, hvordan du laver lag i shots. 

Opskrift på B52 shot 

Det kræver ikke mange ingredienser til et shot, der vil vække begejstring. Faktisk kun tre forskellige likører og tre redskaber.

Redskaber du skal bruge til B52

  • Shotglas med plads til 6 cl
  • Målebæger/jigger 
  • En barske eller teske  

Ingredienser til B52

  • 2 cl Kaffelikør (eksempelvis Kahlua)
  • 2 cl Bailey
  • 2 cl Ferskenlikør eller Cointreau

Sådan laver du B52 shot

Sæt ild til dit shot 

Hvis du vil gå all-in på blærerøvsfaktoren, så kan du sætte ild til dit B52 shot! Du tager bare en lighter (gerne en lang en, så du ikke brænder fingrene) og sætter ild til det øverste lag af shottet.

Hvis det er meget lyst, kan det være svært at se flammerne – men de kan altså stadig være der. Pas derfor på, at det ikke ender uheldigt, og vær sikker på at få slukket flammen, inden du drikker det. Brug et sugerør (der kan tåle varme!) til at drikke dit shot, og brug altid robuste shotsglas, så du ikke brænder fingrene. 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori