Vi er mange, som er rigtig vilde med Baileys. Den fantastiske dessertlikør er blandt andet lavet af irsk whiskey, fløde, vanilje og chokolade – smage, som du aldrig kan gå helt galt i byen med!
Den lækre spiritus smager ikke kun godt for sig, men kan faktisk indgå som en del af rigtig mange lækre drinks. Her får du fem virkelig gode opskrifter på Baileys-drinks, som du nemt selv kan lave. Velbekomme!
(Hvis du er til Baileys, forestiller vi os også, at at en Skumbanan-drink falder i din smag – find opskrift på Skumbanan her!).
1. Baileys Tiramisu Martini
Opskrift til én person.
Det skal du bruge:
- 50 ml Baileys Tiramisu
- 25 ml vodka
- Flødeskum
- Kakaopulver
- Is
Sådan gør du:
- Kom Baileys Tiramisu og vodka i en shaker, fyldt den med is, og ryst kraftigt i cirka 10 sekunder.
- Si nu cocktailen over i et cocktailglas uden is, og pynt til sidst med flødeskum og lidt kakaopulver på toppen.

2. Baileys Espresso Créme
Opskrift til én person.
Det skal du bruge:
- 40 ml Baileys Espresso Creme
- 240 ml mælk
- 40 g mørk chocolate (60%)
- 1/2 tsk kanel
- 1/4 tsk allehånde
- 1/8 tsk muskatnød
- Fløde til flødeskum
- Kanelstang
Sådan gør du:
- Varm mælk, chokolade og alle krydderierne op i en lille gryde. Rør det hele godt sammen med et piskeris, indtil det begynder at boble.
- Hæld Baileys Espresso Creme i din yndlingskop, og tilsæt den varme chokolade, inden du rører det hele sammen.
- Til sidst topper du med flødeskum, drysser med lidt kanel og pynter med en kanelstang.

3. Baileys Chocolate Luxe
Opskrift til én person.
Det skal du bruge:
- 40 ml Baileys Chocolat Luxe
- 240 ml mælk
- 40 g mørk chocolate (60%)
- 10 g hvid tahin
- Fløde til flødeskum
- Kakaopulver
- Chokoladesnefnug
Sådan gør du:
- Varm mælk, chokolade og den hvide tahin op i en lille gryde. Rør det godt rundt med et piskeris, indtil det har samlet sig og begynder at boble.
- Hæld nu Baileys Chocolat Luxe op i din yndlingskop, og tilsæt den varme chokolade.
- Rør det hele godt sammen, og afslut med en klat flødeskum, inden du pynter med et chokoladesnefnug og kakaopulver.

4. Cremet varm chokolade med appelsin og mandler
Opskrift til to personer.
Det skal du bruge:
- 8 tsk Baileys Chokolade Lux
- 60 gram mørk chokolade (mindst 70%)
- 2 ½ dl mandelmælk eller almindelig mælk
- 1 spsk rørsukker
- ½ spsk majsstivelse
- ½ appelsin, skallen
- Brændte mandler
- 100 g søde mandeler
- ¾ dl flormelis
- 1 ½ spsk vand
- Miniskumfiduser
- Letpisket fløde
- Tørret appelsinskive
- Brændte mandler
- Kakao
Sådan gør du:
- Hak chokoladen groft, og kom den i en gryde med 1 dl af mælken.
- Opvarm mælken ved lav varme, til chokoladen smelter, mens du hele tiden rører rundt.
- Kom nu resten af mælken, rørsukker og majsstivelse i en skål. Rør det sammen, og hæld blandingen over i den varme chokolademælk.
- Riv appelsinskallen i, og tilsæt din Baileys Cocolate Luxe. Bliv ved med at røre til den varme chokolade begynder at få en cremet tekstur. Den må ikke koge.
- Hæld chokoladen gennem en si for at slippe af med appelsinskallen, og hold den herefter lun.
- Når du skal lave dine brændte mandler, tager du en tør stegepande frem og rister dem.
- Kom nu flormelis og vand i en gryde, og kog op ved middel varme til sukkeret smelter.
- Kom mandlerne i gryden med siruppen, og sænk temperaturen til lav varme. Rør det hele sammen i cirka et minut, inden du lægger mandlerne på en bageplade og lader dem køle af.
- Hæld din varme chokolade op i en kop, og top med letristede mini-skumfiduser, letpisket flødeskum, en tør appelsinskive og en smule pulveriseret kakao.

5. Varm chokolade med karamelliserede popcorn
Opskrift til to personer.
Det skal du bruge:
- 8 tsk Baileys Salted Caramel
- ½ dl flormelis
- ¼ dl vand
- 1-2 tsk salt
- 2 ½ dl mælk
- 25 g mørk chokolade
- 1 tsk majsstivelse
- Karamelliseret popcorn
- 30 g poppede popcorn
- 1 dl brun farin, lys
- ½ kop hvid sirup
- 1 tsk bagepulver
- 25 g smør, stuetemperatur
- ½ tsk salt
Pynt:
- Letpisket flødeskum
- Karamelliserede popcorn
- Tyk karamelsauce
- Spiseligt guldpulver
Sådan gør du:
- Kom flormelis og vand i en gryde. Kog karamellen ravfarvet ved lav varme, og sørg for, at den ikke brænder på.
- Kom mælken op i karamellen. Nu vil karamellen køle af i gryden, og det er meningen. Varm forsigtigt mælken op igen, indtil karamellen igen smelter.
- Hak chokoladen, og tilsæt den sammen med majsstivelsen i gryden under omrøring. Til sidst smager du til med Baileys Salted Caramel. Hold chokoladen lun, og si den før servering.
- Når du skal lave dine karamelliserede popkorn, starter du med at stillet ovnen på 175 grader varmluft.
- Læg dine popcorn i en bageplade. Smelt din brune farin og sirup på en stegepande, indtil massen er gyldenbrun.
- Tilsæt nu bagepulver, stuevarmt smør og salt, inden du rører det hele godt rundt og tager pladen af blusset.
- Hæld den varme karamel over popcornene, og fordel den jævnt med to gafler.
- Stil bagepladen i ovnen i 10 minutter. Tag herefter bagepladen ud, og vend popkornene, til de allesammen er dækket med karamel. Stil pladen tilbage i ovnen igen i 5 minutter.
- Tag bagepapiret ud af ovnen, og skil popkornene fra hinanden med en gaffel. Lad dem køle helt af.
- Servér den varme chokolade med letpisket flødeskum, karamelliserede popcorn, tyk karamelsauce og spiseligt guldpulver.
