Vin er sundt for hjernen
© iStock

Derfor skal du drikke (endnu mere) vin

Kan du gætte, hvad vin og sudoku har tilfælles?

9. oktober 2017 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

Du har sikkert hørt, at det er lige så vigtigt at træne hjernen, som det er at træne din krop. Men hvordan bærer du dig lige ad med det? En god start er faktisk at rejse dig fra sofaen, gå en tur ud i køkkenet og hælde et glas vin op til dig selv – som du så naturligvis nyder tilbage i sofaen. 

Vi synes egentlig efterhånden, vi har en del grunde til at drikke vin – og det er ikke engang kun, fordi det smager godt (hvilket jo egentlig er den eneste grund, vi behøver...)!

Men vi siger da ikke nej til at få endnu en grund – slet ikke, når den grund faktisk er, at vin er bedre hjernemotion end en hel aften med sudoku!

Vin træner hjernen

Det er en amerikansk neuroforsker ved navn Dr. Gordon Shepherd, der udtaler, at du igangsætter flere dele af hjernen ved at drikke vin, end du gør ved nogen anden aktivitet – og det er alene på grund af smagen! Eller, faktisk er det manglen på samme. 

Shepherds pointe er nemlig, at fordi molekylerne i vin ikke har en smag i sig selv, men stimulerer hjernen til at kreere en fornemmelse af smag, sætter det hjernen på arbejde. Han forklarer blandt andet, hvordan alene det at dufte til vinen udfordrer hjernen til at træne de muskler, som kontrollerer tungen.

Effektiv workout i weekenden

Vi ved ikke med jer, men vi er faktisk lidt stolte af at kunne sige, at vi alle trænede vores hjerner vældig godt i weekenden. Og husk, at ligesom med alle andre idrætsgrene, så gør det ondt, fordi det har gjort godt. 

Det er i hvert fald vores undskyldning næste gang, vi bruger weekenden på sofaen med tømmermænd... 

Kilder: Thetimes.co.uk, Standard.co.uk

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori