isbjørn, filur og skumbanan
Isbjørn, vodka-juice og Skumbanan var altid inviteret til førfesten. © Getty Images

11 farverige drinks, vi drak til førfesten, da vi var 17 år

Hvem har du drukket Filur, Isbjørn og Skumbanan med?

22. januar 2021 af Rie Louise Kirkebjerg

Champagnebrus, Filur og Kung Fu ville vi som 18-årige langt hellere indtage som en alkoholisk drink end som en ispind. Det var nemlig nogle af drinks, vi altid kunne finde til førfesten som enten en cocktail eller i en bowle. 

Sæt Sean Kingstons Beauty Girls på, lav din en lækker vodka-juice-drink, og tag med et smut tilbage i tiden, for du er hermed inviteret til denne nostalgiske førfest! Skål!

1. Isbjørn-drink

Med sin ikoniske blå farve var dette en af de drinks, der var ret seje at drikke for 10 år siden. Vores tunger blev nemlig afslørende blå af Isbjørn-drinken, og det så jo fantastisk ud på de billeder, der blev taget til Arto, MSN og på hele det billedgalleri, vi uploadede til Facebook dagen efter en fest (HVORFOR var det en ting?).

Isbjørn-drinken kunne hurtigt og nemt laves med Sprite og CUBA Orange (vi fattede aldrig helt, hvorfor den ikke hed CUBA Blue). 

Isbjørn drink
Isbjørn-drinken var et hit. © Getty Images

2. Filur-drink

Også Filur-drinken var en klassiker, vi købte ind til, når der var dømt førfest med klassen. Ispinden Filur var aldrig helt til at regne med, for selvom indpakningen viste et lykkeligt og smilende ansigt, var det ofte et udsmattet og ødelagt Filur-ansigt, vi blev mødt af, når vi pakkede ispinden op...

Drinken Filur skuffede til gengæld aldrig, og den kunne nemt bikses sammen med vodka, appelsinjuice og rød sodavand. 

Filur drink
Filur-drinken skuffede aldrig. © Getty Images

3. Brandbil-drink

Den røde drink med Jägermeister, vodka og rød sodavand kunne hurtigt sætte skub i klassefesten og den Sandhed eller konsekvens-leg, vi stensikkert havde gang i i løbet af aftenen. 

Brandbilen var altså endnu en fast spiller, vi kunne finde på det klistrede spisebord i selskab med Filuren, Isbjørnen og Breezerne. 

Brandbil drink
Brandbil-drinken var også en klassiker. © Getty Images

4. Skumbanan-drink

Meningen var som oftest, at Skumbanan skulle drikkes som shots, men denne drink smagte simpelthen så himmelsk, at vi tog de største glas, vi overhovedet kunne finde i skabene.

Pisang Ambon og kakaomælk var ingredienserne, vi skulle have fat i nede i den lokale Netto, når vi skulle flotte os og have Skumbanan-drinken med til førfesten. 

Skumbanan drink
Hvis vi skulle flotte os, købte vi ind til Skumbanan. © Getty Images

5. Gammel Have-drink

Bananlikør, Roses Lime, appelsinjuice, lemon-sodavand og vodka var kombinationen, der gav os Gammel Have-drinken. 

Drinken fungerede også ganske godt i en bowle, og det var ikke ualmindeligt, at vi seks/otte/ti personer råbte “BOOOWLE”, hvorefter vi sad sammen og sugede den forfriskende alkoholiske drik i os, mens Nik & Jays Hot blev spillet på fulde drøn i baggrunden. Hyggeligt!

Gammel Have drink
Gammel Have-drinken var lækker at drikke i en bowle. © Getty Images

6. Champagnebrus-drink

Okay, det her var klart en af vores ynglingsdrinks. Champagnebrus smagte nemlig af, ja, isen Champagnebrus, og så var den ufattelig nem at lave. Den grønne drink krævende nemlig bare en CUBA Caramel og et par liter grøn sodavand, og så var vi ellers klar til at indtage førfesten med stil. 

Champagnebrus drink
Den grønne drink Champagnebrus kunne virkelig noget!© Getty Images

7. Vodka-saftevand

Vodka, saftevand og vand. Hvor nemt kan det lige være? Vi kunne både køre drinken med rød saftevand for den søde version, grøn saftevand for den sporty version eller hyldeblomstsaftevand for den lidt mere stilede version. 

Det smarte ved denne drink var også, at den nemt kunne laves som shots med samme ingredienser... bare uden vand.

Vodka saftevand drink
Vodka og saftevand kunne sagtens blive en lækker drink. © Getty Images

8. Vodka-juice

Vodka-juice-drinken var altid inviteret til førfesten. Saftevandet kunne nemlig sagtens udskiftes med appelsinjuice, og denne drink var især lækker, hvis der blev kræset for den ved ikke at købe den absolut billigste to-liters appelsinjuice, vi kunne finde nede i Rema... 

Vodka juice drink
Vodka og juice? Det var stensikkert en klassiker!© Getty Images

9. Vodka-energidrik

Og igen... Hvis vi blev trætte af både saftevand og juice, kunne vodka-drinken piftes op til en lidt dyrere version: Vodka-energidrinken! Både Redbull, CULT, Booster og discountenergidrikkene var såmænd fine at overdøve slavevodka-smagen med.

Vodka energidrik
Vodka og energidrik var lidt dyrere, men ofte det værd!© Getty Images

10. Kung Fu-drink

Mums. Lyder Jägermeister, Pisang Ambon og cola ikke bare som den perfekte kombination? Måske ikke, men det var altså det, vi skulle have fat i, når vi ville diske op med Kung Fu-drinken til en af de førfester, vi har drukket os fulde til, da vi var 17 år. 

Ligesom Filuren og Champagnebrus var drinken svaret på en flydende is med alkohol. Mums. 

Kung Fu drink
Kung Fu-drinken krævede cola, Jägermeister og Pisang Ambon. © Getty Images

11. Jägerbombs

Okay, Jägerbombs kan nok ikke helt kategoriseres som en drink, men vi drak simpelthen så mange af dem, at det mængdemæssigt nogenlunde har været det samme. 

Når der blev råbt “BOOOMBE!”, var det bare om at sluge det to-delte shot, som bestod af et shot Jägermeister nede i et shot energidrik. Vi vil gerne indrømme, at vi faktisk savner bomberne lidt... 

Jagerbombs
“BOMBE!”© Getty Images

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.