gin | tonic | gt | drinks | alkohol
© iStock

Er du helt vild med gin og tonic? Så skal du vide, at det godt kan være sundt for dig

Vi har samlet 5 grunde til, at gin og tonic bør være din yndlingsdrink

1. maj 2018 af Helene Hyldgaard-Jensen

Guderne har givet os en gave. Nemlig gin – og så har de ovenikøbet toppet den med tonic, og tilsammen er det jo en fantastisk kombination. Udover at vi normalt bliver lidt fjollede, når vi får for meget gin, så bliver vi faktisk også en tand sundere! Dog er gin stadig alkohol, så det er selvfølgelig kun ment i moderate mængder. 

1. Den sundeste ingrediens i gin 

Mange har nok aldrig tænkt over det, men hovedingrediensen i gin er enebær. That's right. Heraf også en forklaring på den milde gran-smag, som mange ofte kommenterer på, hvis de ikke kan lide gin. Det er, fordi enebær er et af de få krydderier, der stammer fra et nåle-/grantræ. Mange kender nok kun enebær fra sangen Så går vi rundt om en enebærbusk, men denne fantastiske ingrediens er utroligt sund! Hvis du har en slem hoste eller er ved at blive sløj, bør du drikke gin. Olien fra enebærene hjælper nemlig med at opløse slim, hvilket kan forhindre din hoste i at blive værre. 

2. Du kan forbedre din fordøjelse

Enebærene og krydderierne i gin kan hjælpe fordøjelsen på vej, og det kan samtidig også hjælpe imod sure opstød. Kroppens fordøjelses-enzymer bliver øget, og dermed hjælper det maven med at nedbryde maden hurtigere. 

3. En udrensning af kroppen

Hvis du nogle gange lider af oppustet mave, kan gin igen hjælpe dig, da enebær er utroligt vanddrivende.

4. Hvis du vil være sundere på din bytur

Gin og tonic er en af de alkoholiske drinks med færrest kalorier. Cirka 97 kalorier per shot rent gin, så hvis du mixer tonicvand i, løber det ikke særligt højt op på kaloriemåleren. I hvert fald ikke i forhold til en fadøl, som godt kan snige sig op på de 200 kalorier. Men altså, who's counting

5. Holder huden frisk og skøn

Alkohol udtørrer huden, hvilket desværre kan give rynker, men enebærrenes antioxidanter- og høje vitaminindhold modvirker tørheden og er med til at vedligeholde en skøn, frisk og blød hud – og det kan vi lide! 

Når det så er sagt

Selvom undersøgelser viser, at gin altså har et par sundhedsfordele, er det selvfølgelig i moderater mængder, og vi skal naturligvis altid drikke med omtanke. 

Kilder: Food-hacks, Derby-Telegraph

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori