Veninder der drikker øl
Pift din øl op, så du kan nyde den på sommerens lune aftener. © Getty Images

Er du ikke fan af øl? Her er 5 måder, du kan pifte den op

Lær at elske den gyldne drik

12. maj 2019 af Amalia Kristiansen

Er du en af dem, der ikke ligefrem nyder en kold bajer i solen om sommeren? Du er måske ikke helt i stødet over den gyldne drik, som ellers er en ganske budgetvenlig fætter hen over sommeren (når du jo også lige skal have nye sommersneaks).

Så er det heldigt, at der faktisk findes flere måder, hvorpå du kan pifte din øl op, så den ikke smager helt så øl-agtig og dermed bliver nemmere for dig at drikke og måske endda nyde. 

Vi har samlet fem øl-drinks, som kan pifte din sommerøl op. 

1. Øl med grapefrugtlemonade

Allerede ved navnet lyder det meget mere forfriskende, og det er det også. En Shandy er nemlig 60 procent grapefrugtlemonade og 40 procent øl, men der er til gengæld også kun 2,3 procent alkohol i. Du kan både selv lave en Shandy, men de kan også købes i butikkerne. 

2. Øl med sprite

Det lyder måske umiddelbart ikke som to ting, du skal blande, men du må ikke skue hunden på hårene. Du blander blot en lys pilsner med Sprite cirka 50/50, og så har du altså en lækker øl-drink. Øl med Sprite er nemlig virkelig forfriskende, og smagen af Sprite gør det til en perfekt forfrisker til sommerens lune aftener. 

Øllemonade
Pift din øl op med forskellige lemonader. © Getty Images

3. Øl med ingefær og mynte

Hvis du er vild med ingefær, så er denne øl-drink helt sikkert noget for dig. Du blander nemlig 50 procent ingefærlemonade (eller ginger beer, hvis du kan lide brusen) med 50 procent pilsner, og så har du en lækker øl-drink med smag af ingefær. For at toppe den, putter du mynte i drinken, som giver en forfriskende eftersmag. Husk også en masse isterninger!

4. Hvedeøl

Det kan være, at det blot er smagen af den almindelige pilsner, du ikke er helt fan af. Der findes heldigvis mange andre slags øl, og hvedeøl er en af dem. Det er en lysere øl, som indeholder mere hvede, og den har ofte en eftersmag af enten banan eller hyldeblomst – helt perfekt til sommeren. 

5. Øl med citruslemonade

Når du mixer øl med frisk citruslemonade, så har du nærmest smagen af sol og sommer lige der. Vælg en ganske almindelig pilsner, mix halv/halv med en frisk citruslemonade, tilføj isterninger og en skive citron og voila – en lækker øl-drink til sommeren. Du kan helt selv vælge, om du ønsker at citruslemonaden skal være med eller uden brus. 

Veninder der drikker øl
Nyd en øl-drink med veninderne på de lune sommeraftener! © Getty Images

Lær at elske øl

Hvis ikke du var vild med den gyldne drink, så kan det altså godt ske, at de fem ovenstående tips kan hjælpe dig på vej. I hvert fald hvis du gerne vil lære at drikke øl. Og så kan du jo nyde en kold bajer med veninderne, når I soler (og kigger på flotte fyre). Det lyder ikke helt dårligt, vel?

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori