Filur drinks, Filur drink, opskrift på Filur
Her får du opskriften på den gode Filur-drink!© Getty Images

Elsker du (stadig) den klassiske Filur-drink? Sådan laver du den

Har du også drukket mange Filur-drinks til førfesten som teenager?

15. december 2022 af Henny Müller Dahl

Vi er mange, der husker den sjove drink Filur som en af de farverige drinks, vi drak til førfesten, da vi var 17 år. Vi elskede den dengang, og selvom det nemt kunne tænkes, at vi havde fået nok af den, så smager den altså stadig ret godt den dag i dag. 

Derfor giver vi dig her opskriften på den nemme og klassiske drink. Læs med herunder. 

Opskrift på en klassisk Filur-drink 

Som nævnt er en Filur-drink super let at lave, og det skyldes ikke mindst, at du faktisk kun behøver fire hovedingredienser. Her er, hvad du skal bruge til at lave en Filur: 

  • 2 cl vodka 
  • 4 cl hindbærsodavand 
  • 5 cl appelsinjuice 
  • Isterninger 

Pynt: Eventuelt skiver af appelsin eller små bær

Sådan gør du: 

  1. Start gerne med at fylde et glas med isterninger 
  2. Tilsæt vodka 
  3. Hæld hindbærsodavand i 
  4. Top af med appelsinjuice 
  5. Pynt eventuelt glasset med en appelsinskive eller et bær

Tip: Hvis du vil have de røde og orange farver til at være adskilte og synlige, handler det om at være forsigtig, når du topper af med appelsinjuicen. Ellers blander farverne sig – men uanset udseendet vil drinken smage lækkert! 

Filur drinks, Filur drink, opskrift på Filur
Hvis du vil have, at din Filur-drink skal se sådan ud, kan du være forsigtig med at hælde appelsinjuicen i. © Getty Images

Filur-drinken er opkaldt efter Filur-isen 

Filur er et gammelt ord for hofnar, og Filur-drinken er opkaldt efter den klassiske Filur-is, som blev kendt i Danmark i løbet af 80'erne og 90'erne. Begge har de samme røde og orange farver, som komplimenterer hinanden virkelig flot – og hvis du har spist en Filur-is, kan du med garanti huske det lille, søde ansigt på isen! 

Hvis det ikke lige er en Filur-drink, du har lyst til, kan du i stedet forsøge dig med en lækker, lyserød drink eller måske nogle lækre Aperol drinks (som godt kan ligne en Filur lidt i farven). Alternativt kan du også give dig i kast med en af de mange andre drinks med vodka, som findes. Du kan naturligvis også prøve Filurens fætre, nemlig de andre lækre drinks, vi altid drak i 00'erne: Find opskrift på Isbjørn-drink her, opskrift på Skumbanan-drink her og opskrift på Brandbil-drink her