Der findes ikke noget bedre end et glas gløgg til at varme sig på i den søde juletid. Prøv dette lækre alternativ, hvor kombinationen af hvidvin og hyldeblomst opfrisker den til tider tunge drik. Den er super nem at lave, og din familie og venner vil elske dig for den.
Se resultatet nederst i artiklen
Ingredienser (6-8 pers)
- 1-1,5 fl halvtør hvidvin
- 0,4 l koncentreret hyldeblomstsaft
- 1-1,5 l vand
- 6-8 stjerneanis
- 3 tsk nelikker
- 5-7 stænger kanel (alternativt ½ tsk kanelpulver)
- 1 spsk honning
- 3 cm ingerfær
- Appelsinskal fra én økologisk appelsin
- Grofthakkede mandler
- Rosiner

© Woman
Sådan gør du
Bland alle indgredienserne sammen, undtagen hvidvin, mandler, og rosiner. Lad det småkoge i et par timer så krydderierne kan afgive smag. Herefter tilsættes mandler, rosiner og hvidvin, som varmes op med resten af blandingen. Sørg for, den ikke koger, da det får alkoholen til at fordampe. Smag til undervejs, om der skal mere vand eller hvidvin i.
Tip! Smag eventuelt til med lys rom for at give gløggen en kraftigere smag af alkohol.

© Woman