Genial julegløgg til dig, der elsker hvidvin og hyldeblomst

Se, hvordan Woman tryller med ingredienserne og laver et lækkert alternativ til den traditionelle julegløgg

18. december 2015 af Kathrine Priergaard Lund

Der findes ikke noget bedre end et glas gløgg til at varme sig på i den søde juletid. Prøv dette lækre alternativ, hvor kombinationen af hvidvin og hyldeblomst opfrisker den til tider tunge drik. Den er super nem at lave, og din familie og venner vil elske dig for den.

Se resultatet nederst i artiklen 

Ingredienser (6-8 pers)

1-1,5 fl halvtør hvidvin

0,4 l koncentreret hyldeblomstsaft

1-1,5 l vand

6-8 stjerneanis

3 tsk nelikker

5-7 stænger kanel (alternativt ½ tsk kanelpulver)

1 spsk honning

3 cm ingerfær

Appelsinskal fra én økologisk appelsin

Grofthakkede mandler

Rosiner

Bland alle indgredienserne sammen, undtagen hvidvin, mandler, og rosiner. Lad det småkoge i et par timer så krydderierne kan afgive smag. Herefter tilsættes mandler, rosiner og hvidvin, som varmes op med resten af blandingen. Sørg for, den ikke koger, da det får alkoholen til at fordampe. Smag til undervejs, om der skal mere vand eller hvidvin i.

Tip! Smag eventuelt til med lys rom for at give gløggen en kraftigere smag af alkohol.

Læs mere fra samme kategori