Gin distilleri
Lav din egen gin på et gindistilleri. © @liverpoolgindistillery, Getty Images

4 velsmagende oplevelser til dig, der er vild med gin

Hvem skal du have med på gin-festival?

19. april 2019 af Simone Overgaard Aaberg

Er du lige så pjattet med gin som Ross er med Rachel? Så har vi her samlet fire typer af steder, hvor du kan opleve gin i massevis. Både i Danmark og uden for landets grænser finder du nemlig gin-entusiaster, der gør deres ypperste for at kræse om detaljerne. 

Tag din yndlings gin-buddy under armen, og kom afsted – der er nok at vælge imellem. 

1. Gin-barer 

Hvis du (heller) ikke kan få nok af den skønne drik, så vil en ginsmagning være lige noget for dig. Her får du mulighed for at smage dig igennem et himmelsk gin-univers, hvor den traditionelle, klare gin bliver udfordret af en række farverige, frugtige og anderledes varianter. 

Der findes en række forskellige gin-barer i Danmark, blandt andet Two Socks, der har bar i Aarhus, og The Bird and the Churchkey, der har hjemme i landets to største byer. 

Skal du gå all in, så grib kufferten og tag afsted mod Singapore. Her finder du nemlig verdens måske allerstørste gin-bar, ATLAS, der har intet mindre end 1000 forskellige slags gins, smukt udstillet i et gigantisk gin-tårn. Wauw! 

2. Gin-festivaler 

København står faktisk for en af Europas største gin-festivaler, Copenhagen Gin Festival, hvilket jo er praktisk for os gin-fans. Desværre ligger festivalen i februar, og der er jo som bekendt lidt tid til... Kan du ikke vente så længe, så er der også andre gin-festivaler, du kan besøge. 

Blandt andet kan du tage til gin-festival i Horsens i slutningen af august, hvor Fever-Tree Gin & Tonic Festival finder sted. I Aarhus åbner Gin Tonic Festival dørene til lækre smagsoplevelser i november. 

Skal det være lidt ud over det sædvanlige, kan du skynde dig at booke billetter til The Big Big Gin Festival i Edinburgh i Skotland, der løber af stablen i sidste weekend i april (og formentlig også gør det næste år, hvis du vil have noget at se frem til).

3. Gin-destilleri

Kunne du godt tænke dig at se, hvordan gin egentlig bliver produceret? (Og måske smage lidt på godterne undervejs?). Så tag den nærmeste gin-entusiast under armen og drag mod et gin-distilleri. Her kan du tage guidede ture ind i ginnens verden, og du får med garanti en masse viden, som du kan blære dig med til næste G&T-aften. 

I Danmark kan du blandt andet besøge Radius Distillery i København og Sams Island Distillery på Samsø.

Tager du et smut til Liverpool, så kan du endda forsøge dig med at lave din egen gin hos Liverpool Gin Distillery – og du kan også kombinere det med en decideret ginsmagning, bare for lige at toppe turen. 

4. Gin-hoteller 

Yes, du læste rigtigt. Et hotel, hvor ginnen er i fokus både på væggene, værelsesnavnene og – ikke mindst – i baren! Så hvis du alligevel skal en smuttur til London (eller planlægger en nu), så kan du booke ginhotellet, der har det hele til gin-elskeren. 

Du kan også få den fulde oplevelse ved at booke dig ind på et andet London-hotel, The Distillery Hotel, hvor du både kan producere din egen gin og nyde hotellets lækre drinks i baren med det meget passende navn, Gintonica. Smukkere bliver det ikke! 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.