Gløgg opskrift
Få den lækreste opskrift på hjemmelavet gløgg i artiklen her. © Getty Images

Få opskriften på en lækker, klassisk julegløgg

Vil du give dig i kast med hjemmelavet gløgg?

24. oktober 2019 af Simone Overgaard Aaberg

Der er ikke længe til, at maven skal fyldes med lækker julemad, der skylles ned med en lille skarp én – eller måske med en tår gløgg? 

Der er i hvert fald få ting, der emmer så meget af jul, som den krydrede drik! Uanset om du er til den mere klassiske røde gløgg eller har hvid gløgg som favorit, så er den svær at komme udenom, når vi rammer december.

Derfor skal du selvfølgelig ikke snydes for en skøn opskrift på hjemmelavet gløgg, der vil få hele huset til at dufte af jul!

Simpel gløggopskrift

Det kan lyde besværligt at skulle give sig i kast med hjemmelavet gløgg, men det er kun, fordi det kræver en del krydderier for at få den gode, krydrede smag. Når først de er på plads, så er det ret lige til. 

Ingredienser til hjemmelavet gløgg

  • 1 liter æblecider
  • 1 flaske rødvin 
  • 60 ml honning
  • 2 kanelstænger
  • 1 appelsin
  • 4 hele nelliker
  • 3 stjerneanis

Pynt

  • 4 appelsiner 
  • Tranebær
  • Frisk rosmarin 
Få en lækker gløgg opskrift
Hjemmelavet gløgg slår sjældent fejl! © Getty Images

Sådan laver du hjemmelavet gløgg

Det gode ved gløgg er, at du kan dele processen op i bider (hvilket kan gøre det lidt mindre stressende, når du farer rundt i forsøget på at stable den bedste julefrokost på benene). Du kan nemlig lave din gløgg ekstrakt på forhånd og stille den på køl, indtil du skal bruge den.

Gløgg ekstrakt-opskrift

Til din gløgg ekstrakt skal du gøre som følgende:

  • Kom kanelstænger, stjerneanis, nelliker og skralden fra én appelsin i en gryde
  • Tilføj juicen fra én appelsin
  • Tilføj honningen
  • Hæld eventuelt en lille smule vand i
  • Lad den koge i en halv time 
  • Stil din gløgg ekstrakt på køl til du skal bruge den

Den færdige gløgg

Når du skal lave den endelige gløgg, tager du fat i din gløgg ekstrakt og finder de sidste ingredienser frem. Du skal gøre som følgende:

  • Hæld din gløgg ekstrakt gennem en sigte og ned i en gryde
  • Tilsæt vin og æblecider
  • Varm det op og lad det koge cirka et minut
  • Server den færdige gløgg med en stilk rosmarin, en skive frisk appelsin og tranebær (du kan også tilføje stjerneanis)

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.