Hvid gløgg opskrift
Hvid gløgg er en perfekt drik i den kolde juletid. © Getty Images

Er du vild med hvid gløgg? Få alletiders opskrift på den lækre juledrik

Sne eller ej – det bliver hvid jul med Womans julegløgg (og lækre nøddekager)!

21. oktober 2019 af Julie Grothen

Mmh, vi kan næsten dufte julen ved tanken om varm, krydret gløgg! 

Hvis du ikke helt er fan af den mere traditionelle røde gløgg, så bør du gøre dig selv den tjeneste at smage hvid gløgg (hvis du da ikke allerede har den på listen over faste indtagelser i juletiden). 

Vi giver dig her opskriften på en lækker hvid gløgg – og oven i hatten har vi også smidt opskriften på lækre nøddekager i puljen, der går perfekt til den skønne juledrik. Så er julen reddet!

Ingredienser til hvid gløgg

Til 4-5 personer

Ingredienser:

  • 1 flaske hvidvin
  • 1 dl brun rom
  • 2,5 dl hyldeblomstsaft
  • 1 kanelstang
  • 2 stjerneanis
  • 1/2 tsk revet muskatnød
  • 10 peberkorn
  • 1 lille lauerbærblad
  • skræl fra en citron

Sådan laver du basen til hvid gløgg

Det gode ved en hvid gløgg er, at du kan lave basen, når det passer dig og så blot opbevare den på køl, til du skal bruge den. Det er da smart!

Sådan laver du basen til hvid gløgg:

  • Hvis du har en morter, så giv krydderierne en lille tur
  • Kom krydderier og citronskræl i en kasserolle sammen med et glas vand
  • Lad det koge en halv time
  • Voíla! Nu har du lavet din gløgg ekstrakt. Nu skal den i køleskabet, til du skal bruge den

Når du skal servere din hvide gløgg

Når først basen er klar, er det ret simpelt at mikse den endelige gløgg sammen.

Sådan færdiggører du hvid gløgg:

  • Hæld ekstrakten gennem en sigte og ned i en gryde
  • Tilsæt vin og hyldeblomstsaft
  • Lige før det koger, tilsætter du rom
  • Giv det et minut, og skænk så gløggen op i glas, og pynt med stjerneanis
Opskrift på hvid gløgg
Hvid gløgg kan piftes op med forskellige ting – for eksempel et stykke æble. © Getty Images

Den perfekte snack til hvid gløgg

Til den perfekte hvide gløgg, hører selvfølgelig den perfekte julesnack! Det er selvfølgelig nøddekager, vi snakker om. Her få du opskriften til cirka 70 styks nøddekager. 

Indgredienser til nøddekager

Nøddekager smager lækkert og kræver ikke mange ingredienser! Det skal du bruge:

  • 100 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 1 sammenpisket æg
  • 100 g blandede nødder (gerne pinjekerner og mandler)
  • 250 g hvedemel
  • 1/4 tsk hjortetaksalt

Sådan laver du nøddekager

Fremgangsmåden til nøddekagerne er også relativ simpel, hvis du følger disse steps:

  • Rør smør og sukker sammen
  • Tilsæt æg
  • Hak nødderne fint
  • Bland hjortetaksalt i melet, og bland det hele sammen
  • Ælt dejen
  • Tril den ud i aflange stænger i tommelfingertykkelse
  • Kom dem på bageplader – ikke for tæt 
  • Bag stængerne i ovnen ved 225 grader i cirka 10 minutter (Rullerne skal blive lysebrune) 
  • Lad stængerne køle lidt af, før du skærer dem i mundrette stykker på skrå

God appetit!

Bragt første gang i Woman nr. 156

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.