Isbjørn drink
En Isbjørn er en blå og velsmagende drink. © Getty Images

Er det tid til at få blå tunge? Her er opskriften på den kendte Isbjørn-drink

Isbjørnen har været et sandt hit på diskotekerne!

22. august 2023 af Henny Müller Dahl

Du har helt sikkert set den før – den klassiske Isbjørn-drink, der har en så klar, blå farve, at den er svær at glemme igen. Isbjørnen var især et populært drinkvalg op igennem 80'erne, 90'erne og 00'erne, men vi vil bare sige, at den altså stadig kan noget den dag i dag. 

Isbjørn-drinken er utrolig nem at lave, for den kræver kun ganske få ingredienser, som er hurtige at mikse sammen. En Isbjørn-drink har en frisk smag af blandt andet Sprite, så den er et sandt hit blandt mange drinks-elskere. Herunder finder du opskriften på Isbjørn-drinken – hvem skal du drikke den sammen med? 

Isbjørn drink
Herunder finder du opskriften på Isbjørn-drinken. © Getty Images

Opskrift på en Isbjørn-drink 

For at lave en Isbjørn-drink skal du kun bruge fire ingredienser. Meget nemmere bliver det altså ikke! Du skal bruge følgende: 

  • 10 centiliter Sprite 
  • 2 centiliter Blue Curacao 
  • 4 centiliter Vodka 
  • Isterninger 

Sådan gør du: 

  1. Start med at holde nok med isterninger i et glas. 
  2. Kom Vodkaen i glasset. 
  3. Tilsæt nok med Sprite. 
  4. Slut af med at komme Blue Curacao i glasset. 

Nu har du en flot, blå drink, som du kan drikke sammen med dine venner, mens I husker tilbage på mange sjove tider på diskotekerne. Ligesom dengang vil jeres tunger blive farvet blå – men det er altså bare en del af oplevelsen! 

Opskrift på Isbjørn-drink
Isbjørn-drinken har en dejlig, frisk smag. © Getty Images

Isbjørn-drinken kan også laves uden alkohol 

Hvis du vil undgå at drikke alkohol, kan du også sagtens stadig nyde en lækker omgang Isbjørn. Det er nemt at undlade Vodkaen, og i så fald blander du bare Sprite med Blue Curacao, der ikke indeholder alkohol. Isbjørn-drinken vil stadig have den meget karakteristiske, blå farve og smage rigtig skønt af Sprite – stadig meget lækkert! 

Har du i stedet lyst til at smage andre drinks i den nostalgiske kategori? Så anbefaler vi helt klart, at du mikser en Filur-drink eller en Brandbil-drink – disse to er trods alt blandt de drikke, vi elskede at få til førfesterne som teenagere