En rødbedebrownie på et skærebræt
Kage + grøntsager? Det er er altså en overraksende god kombi!

Elsker du kage? Så skal du prøve de her fantastiske kager med grøntsager

Hvem skulle have troet, at en rødbedebrownie ville smage SÅ godt?

28. oktober 2018 af Freyja S. Anderberg

Vi på Woman elsker kager, og vi er så oppe at køre over den nye sæson af Den Store Bagedyst, at vi bliver helt inspirerede til selv at bage kager. Og hvorfor så ikke eksperimentere lidt, som de også gør det i kageprogrammet? 

Hvad er usædvanligt at komme i kager? Vi tænker grøntsager... Ja okay, gulerodskage er jo en af vores absolutte favoritter, så mon ikke det kan være lige så lækkert med andre grønne sager i kagen?

Vi har forsøgt os med squash og rødbede, for det er efterårsgrøntsager med pæne farver – og de smager altså helt fantastisk, når vi selv skal sige det! Og det bedste af det hele er, at kagerne virkelig er klar på under en time... Så hvad venter du på? Se at komme i sving!

1. Squashkage med chokoladestykker

To stykker squashkage på en tallerken
En squashkage er blød og fugtig, og så har den en fin, grøn farve indvendigt. © Woman

En squashkage er nok ikke helt fremmed for alle, for det er ikke en helt atypisk kage på det danske kagebord. Ikke desto mindre så smager den altså helt fantastisk, og derfor har vi lavet en opskrift til dig, så du også kan få fornøjelsen af den, hvis ikke du allerede har en helt fantastisk opskrift derhjemme. 

Vores variant er både blød og svampet, og så er de mørke chokoladestykker altså næsten vanedannende, når de smelter i munden på os. Det er en virkelig nem opskrift, og der går kun 45 minutter, fra du finder ingredienserne frem, til du kan hive den lune, nybagte kage ud af ovnen. Så nemt kan du gøre os kunsten efter:

Opskrift på squashkagen

Squashkagen bliver til cirka 10 personer, og du skal bruge:

  • 3 æg

  • 200 gram sukker

  • 1 teske kanel

  • 1 teske kardemomme

  • 1 teske vaniljesukker

  • 2 spiseskeer brun farin

  • 1 teske bagepulver

  • 1 teske salt

  • 100 gram blødt smør

  • 300 gram hvedemel

  • 1 deciliter mælk

  • 400-500 gram fintrevet squash 

  • 150 gram mørk chokolade (70 procent) 

Fremgangsmetode til squashkagen

  1. Start med at piske æg og sukker til en ensartet masse
  2. Tilsæt kanel, kardemomme, vaniljesukker, brun farin, bagepulver og salt
  3. Rør nu dejen godt sammen
  4. Tilsæt den bløde smør og hvedemelen – og pisk det godt sammen
  5. Hæld mælken i, så dejen bliver blød og smidig
  6. Riv squash og hak chokoladen
  7. Vend det forsigtigt i kagen så det bliver fordelt godt rundt i massen
  8. Kom dejen i en kageform – enten smurt med lidt smør eller blot med bagepapir
  9. Bag den i cirka 30 minutter ved 200 grader

Du kan altid eksperimentere med mængden af squash og chokolade efter din smag. Du vil nok opleve, at kagen bliver mere fugtig, jo mere friskrevet squash du kommer i. Så er du til en våd, snasket kage så kan du bare gå amok med squashen. 

2. Rødbedebrownie

Rødbedebrownie på et fad
Rødbede giver den klassiske brownie et nyt islæt – både smagsmæssigt og med sin røde farve. © Getty Images
Har du nogensinde fået brownie eller chokoladekage med rødbede i? Det er måske ikke den allermest umiddelbare kombination, men vi lover dig at den overrasker positivt! Måske går du aldrig tilbage til den klassiske brownie igen... 

Ikke nok med at rødbeden bidrager med en ny smagsnuance til den fyldige chokoladebrownie, så får brownien en helt speciel, rød farve, som virkelig gør dig nysgerrig på smagen – og så tager den også kun 45 minutter at lave!

Opskrift på rødebedebrownie

Brownie'en er til cirka 10 personer, og du skal bruge:

  • 3 æg

  • 200 gram sukker

  • 2 teskeer vaniljesukker

  • 1 teske salt

  • 1 teske bagepulver

  • 5 spiseskeer kakao

  • 2 spiseskeer brun farin

  • 100 gram blødt smør

  • 100 gram hvedemel

  • 400 gram revet rødbede 

  • 100 gram hakket chokolade (70 procent) 

Fremgangsmetode for den røde brownie

  1. Start med at piske æg og sukker sammen til én samlet masse
  2. Tilsæt vanilje, salt, bagepulver, kakao og brun farin
  3. Rør dejen sammen så ingredienserne mikses godt 
  4. Bland den bløde smør og melet i dejen og pisk det godt sammen til en smidig masse
  5. Riv rødbeden og hak chokoladen
  6. Vend rødbeden og chokoladen forsigtigt rundt så det bliver jævnt fordelt i dejen
  7. Kom dejen i en kageform – enten smurt med lidt smør eller blot med bagepapir
  8. Bag kagen i cirka 30 minutter ved 200 grader

Også her kan du selv bestemme hvor meget rødbede, du vil komme i – er du helt vild med selve smagen af rødbede, så skal du ikke holde dig tilbage med mængden af rødbede, men kagen får også bare en virkelig luftig konsistens, hvis du holder dig til de 300 til 400 gram. 

Velbekomme! 

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori