Chokolademousse med bailey
Baileys og dessert er en rigtig god kombination.© Frederikke Wærens

Få opskriften på chokolademousse med Baileys og karamelpopcorn

Er det her desserten, du skal nyde nytårsaften?

11. december 2020 af Redaktionen

Vild med saltkaramel, chokolade og popcorn? Så har vi måske fundet din nye favoritdessert. 

Baileys har netop lanceret den nye Salted Caramel-smag, og timingen kunne næsten ikke være bedre i forhold til de hyggelige vinteraftener, vi nu går i møde.

I forbindelse med lanceringen har dessertinfluencer Frederikke Wærens udviklet en opskrift til desserten, så du selv kan kaste dig ud i at lave den smagfulde (og pæne!) chokolademousse, som du finder opskriften på herunder. 

Velbekomme!

Ingredienser

Chokolademousse

  • 50 ml Baileys Salted Caramel
  • 250 g god mørk chokolade
  • 8 past. æggeblommer
  • 1 dl flormelis
  • 5 dl piskefløde

Karamelpopcorn

  • 2 spsk. Baileys Salted Caramel
  • 1 dl sukker
  • 20 g smør, koldt og skåret i tern
  • 1 lille tsk. natron
  • 50 g poppede popcorn
  • Derudover
  • 2 dl piskefløde
  • Evt. guldstøv

Sådan gør du 

Chokolademousse

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, den må ikke blive for varm. Pisk æggeblommer og flormelis til en lys og luftig æggesnaps. Hæld chokoladen i æggesnapsen i en tynd stråle, imens der piskes ved lav hastighed. Tilsæt din Baileys Salted Caramel. Pisk herefter fløden til en let skum i en anden skål, og vend den forsigtigt sammen med chokolade-æggeblandingen. 

Fordel chokolademoussen i portionsglas, og stil på køl i cirka 2 timer eller 1 time i fryseren.

Karamelpopcorn

Smelt sukkeret i en tykbundet gryde. Rør i gryden undervejs med en træske, så sukkeret ikke brænder på. Når alt sukkeret er smeltet og er blevet til en gylden karamel, tilsætter du smørret lidt ad gangen og rører rundt, til det er smeltet. Tag gryden af varmen, tilsæt Baileys Salted Caramel og rør rundt. Tilsæt herefter natron, imens du rører i gryden. Vend popcornene hurtigt ned i karamellen, og hæld dem ud på et stykke bagepapir. Lad popcornene køle af, og hak eller bræk dem fra hinanden.

Lige inden servering pynter du dine glas med chokolademousse med flødeskum, karamelpopcorn og eventuelt et drys guldstøv.

Chokolademousse med bailey
Mums!© Frederikke Wærens

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.