Fløjlsblød Nutella-cheesecake som vil smelte i din mund

© Sissel Karstensen
Mmmhhmm... Det er blødt, det er lækkert, det er cheesecake.
Det skal du bruge:
Bund:
2 pakker Oreos (af 154 g pr. pakke)
100 g smør
Fyld:
750 g flødeost (natural)
4 dl fløde
2,5 dl sukker
100 g chocolate chips
En krukke Nutella (af 350 g)
Sådan gør du:
- Skrab fyldet ud af Oreokiksene og knus dem til fine krummer.
- Smelt smørret og bland det i med krummerne.
- Fordel det herefter i en springform, og sørg for at få det presset godt ned i bunden. Brug eventuelt bunden af et glas til at få en jævn overflade.
- Stil herefter kiksebunden på køl i en halv time inden fyldet bliver hældt i.
- Pisk flødeost, sukker og fløde sammen til det har en cremet og blød konsistens. (Flødeosten skal have stuetemperatur, så sørg for at have ladet den stå ude inden du går igang. Cirka 2-3 timer før.)
- Tag derefter halvdelen fra og bland Nutellaen i.
- Bland så chocolate chips i den halvdel der ikke er Nutella i. Har du ikke chocolate chips kan du selv hakke noget chokolade og komme i. Stykkerne skal bare være chunky.
- Hæld nu fyldet i en ad gangen, og fordel det med en dejskraber.
- Sæt kagen på køl så den kan sætte sig, gerne natten over. Skal den serveres samme dag kan 4-6 timer også gøre det. Jo længere tid den får på køl, jo fastere er den når den skal ud af springformen. Har den ikke sat sig ordentligt fylder den ud.
- Når kagen skal serveres løsnes springformens kant og trækkes af. Nu kan du skære i kagen uden at bekymre dig om ridser i springformen.
Velbekomme!