Forkæl dine morgenboller med sundhedsbomben chia-marmelade

Det er så lækkert at starte dagen godt, og marmeladen her er et skridt på vejen. Bedst af alt er, at den primært består af bær og ikke sukker, som dem man køber. Dertil har jeg brugt chiafrø som stivelse, hvilket sørger for, at marmeladen ikke flyder helt ud. Derudover tilfører de et godt skud af vitaminer, mineraler og sunde omega 3 fedtsyrer.

1 glas

300g blandede bær

1/2 dl vand

1 spsk sukrin eller 2 spsk kokossukker

2 spsk chiafrø

Sådan gør du 

  • Varm bær op i en gryde sammen med vand og sukker.
  • Kog op, og lad det simre efterfølgende i 15 min.
  • Lad det køle lidt af, og rør derefter chiafrø i.
  • Lad det stå på køl til dagen efter.
  • Da der ingen konserveringsmidler er i og heller ikke sukker af nævneværdig grad, kan det ikke holde sig mere end 3-4 dage, men til gengæld kan det fryses. Det smager også godt oven på skyr eller yoghurt. 
Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!