Fuldkornstærte med ricotta, spinat og cherrytomater

Jeg er vild med tærte – det er perfekt hverdagsmad, og du kan bruge de grøntsagsrester, du lige har i køleskabet. Jeg har piftet den klassiske spinattærte op med ricottaost, citron og muskat, hvilket bare går super godt sammen. Den er pyntet med søde cherrytomater, som ikke blot gør tærten fin at se på, men som også får den til at smage fantastisk.

Ingredienser (stor tærteform 28-30 cm)

Tærtebund

150 g grahamsmel

150 g hvedemel

1,5 tsk salt

3/4 dl smagsneutral olie

1,5 dl koldt vand

Tærtefyld

450 g spinatblade (optøet)

250 g blomme- eller cherrytomater

250 g ricotta ost

6 æg

1,5 dl mælk

1 tsk stødt muskat

1 spsk citronsaft

skal fra 1/2 øko citron

1-2 tsk salt

peber

Fremgangsmåde

  • Start med at lave tærtebunden. Bland grahamsmel, hvedemel og salt. Tilsæt, olie og smuldr dejen imellem fingrene. Til sidst tilsætter du vand og samler dejen hurtigt.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord, til den er et par mm tyk, og placér den i tærteformen. Skær de overskydende kanter af. Prik bunden med en gaffel og forbag bunden i 10 minutter ved 200 grader alm ovn.
  • Pres al væden ud af spinaten, og skær cherrytomaterne i halve.
  • Pisk æg, ricotta, mælk, muskat, citronsaft, citronskal, salt og peber godt sammen. Tilsæt spinaten, og vend den i æggemassen. Hæld det hele i den forbagte tærtebund.
  • Placér de halverede tomater i et fint mønster rundt på tærten.
  • Bag tærten ved 200 grader almindelig ovn i ca. 40 min. Tjek eventuelt efter med en kniv, at æggemassen har sat sig.

Velbekomme!

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit! 

 

Læs mere fra samme kategori