Fuldkornstærte med ricotta, spinat og cherrytomater

Jeg er vild med tærte – det er perfekt hverdagsmad, og du kan bruge de grøntsagsrester, du lige har i køleskabet. Jeg har piftet den klassiske spinattærte op med ricottaost, citron og muskat, hvilket bare går super godt sammen. Den er pyntet med søde cherrytomater, som ikke blot gør tærten fin at se på, men som også får den til at smage fantastisk.
Ingredienser (stor tærteform 28-30 cm)
Tærtebund
150 g grahamsmel
150 g hvedemel
1,5 tsk salt
3/4 dl smagsneutral olie
1,5 dl koldt vand
Tærtefyld
450 g spinatblade (optøet)
250 g blomme- eller cherrytomater
250 g ricotta ost
6 æg
1,5 dl mælk
1 tsk stødt muskat
1 spsk citronsaft
skal fra 1/2 øko citron
1-2 tsk salt
peber
Fremgangsmåde
- Start med at lave tærtebunden. Bland grahamsmel, hvedemel og salt. Tilsæt, olie og smuldr dejen imellem fingrene. Til sidst tilsætter du vand og samler dejen hurtigt.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord, til den er et par mm tyk, og placér den i tærteformen. Skær de overskydende kanter af. Prik bunden med en gaffel og forbag bunden i 10 minutter ved 200 grader alm ovn.
- Pres al væden ud af spinaten, og skær cherrytomaterne i halve.
- Pisk æg, ricotta, mælk, muskat, citronsaft, citronskal, salt og peber godt sammen. Tilsæt spinaten, og vend den i æggemassen. Hæld det hele i den forbagte tærtebund.
- Placér de halverede tomater i et fint mønster rundt på tærten.
- Bag tærten ved 200 grader almindelig ovn i ca. 40 min. Tjek eventuelt efter med en kniv, at æggemassen har sat sig.
Velbekomme!