Gå sommeren i møde med denne MEGALÆKRE citronkage

Citronkage anrettet på en tallerken
Snart kan du sætte tænderne i den lækreste citronkage. © Camilla Pilgaard

Det er forår, og solen begynder så småt at få flere timer på himlen, hvilket betyder lysere og længere dage. For mig er det også en undskyldning for at bage lidt lettere og mere friske kager – som denne herlighed af en citronkage.

Den er spækket med citrus, knasende birkes, og så får den følgesvend af en lækker blød cream cheese frosting. 

Ingredienser til citronkage

Til kagen bruges en 22 cm springform. 

Citronkage

  • Saft og skal fra 3 øko citroner
  • 250 g smør
  • 4 æg
  • 240 g sukker
  • 230 g hvedemel
  • 15 g blå birkes
  • Korn fra 1 vaniljestang
  • 1,5 tsk bagepulver

Citronsirup

  • 80 g sukker
  • Saft fra 1 stor citron

Cream cheese frosting

  • 200 g flødeost (ikke light!)
  • 100 g blødt smør
  • 75 g flormelis
  • Citronsaft (ca 1 spsk)

Opskrift på citronkage 

  • Start med at rive skallen fint samt presse saften af de tre citroner. 
  • Pisk æg, sukker og vaniljekorn sammen lyst og luftigt.
  • Smelt smørret ved svag varme i en gryde, og vend forsigtigt smørret i æggemassen.
  • Bland hvedemel, bagepulver og birkes. Vend nu skiftevis melblandingen og citronsaft + citronskal i æggemassen, indtil det hele er inkorporeret i dejen.
  • Kom bagepapir i bunden af en springform, og smør siderne med lidt smør. Bag kagen ved 180 grader i ca. 45 minutter. Tjek med en pind, at kagen er gennembagt. Mens kagen bages laves citronsiruppen.

Citronsirup til citronkage 

  • Lav citronsiruppen ved at koge sukker og citronsaft op, indtil sukkeret er opløst. Det skal kun have et kort opkog, så siruppen ikke bliver for tyk.
  • Når kagen er færdigbagt, tages kagen ud af ovnen, og med en tynd pind prikkes huller i hele kagen. Hæld nu forsigtigt siruppen udover kagen, så den trænger ned i hullerne.

Cream cheese frosting til citronkage 

  • Sørg for at smørret er blødt, og at flødeosten også er stuetempereret, inden frostingen piskes sammen (jeg plejer at tage begge dele ud 30-45 min før).
  • Pisk først smør og flormelis godt sammen, så det bliver lyst og luftigt. Tilsæt herefter flødeosten, og pisk den med (kort), indtil det hele er blandet sammen. Smag til med citronsaft, og lad det piske med – pas på ikke at tilsætte for meget citronsaft, da frostingen så vil blive for tynd.
  • Sørg for at kagen er kølet helt af, før den pyntes med cream cheese frosting. 
  • Pynt den afkølede kage med cream cheese frosting, og lad den sætte sig lidt på køl.

Tip til dig, der har en røremaskine: Når frostingen skal piskes, fungerer det for mig bedst at gøre i en røremaskine med spartlen – ikke piskeris. På denne måde bliver det mere luftigt. Nu har du den lækreste citronkage! 

Vil du følge med i, hvad vi laver på Woman-redaktionen? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

 

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!