Gedeost på sommerbund

Den her kom til helt ud af det blå - og jeg plejer ellers at planlægge - sådan helt generelt. Både hvad gælder bloggen og jeg selv, er der lister, planer og tidspunkter for det meste. Spontanitet er noget jeg arbejder på, og her er et godt eksempel på hvorfor der skal være plads til pludselige indfald! På min liste stod fire nye idéer til bloggen og de skulle så laves. Ikke noget med ét projekt af gangen, mere eller mindre de fire retter samtidig - det er klart... I min iver får jeg skubbet til min balcamico, der flyver ned i den ene tallerken, hvor min ny-dampet porre ligger fint og venter. Jeg rækker armen den anden vej for at fange noget køkkenrulle og nu vælter den lille skål med brombær der skulle bruges til gedeosten. Nu kunne jeg grine eller græde - og jeg vælger som regel at grine ;-)  Samtidig konkludede jeg, at det måske er tid til lidt frokost inden krisen blev meget værre. Så det blev nogle balsamicodruknet porre med brombærfarvet gedeost  -- og halløj hvor smagte det godt!! Sødt, fedt, let syrligt og sprødt på samme tid. Så den kommer her til jer, dog i en lidt kønnere udgave end den jeg selv spiste!

 

2 personer

2 porre

1/2 dl vand

1 tsk "rigtig" smør - saltet

4-8 skiver gedeost, alt efter om det er en forret eller let hovedet, ca. 1 cm tykkelse

2 håndfuld brombær

1/2 spidskålshoved

Balsamico dressing (a la glasseret balsamico)

2 spsk balsamico

1 spsk valnøddeolie

2 spsk kokossukker

Skær bund og kun det allerøverste af porrene. Skær dem i 5 cm lange stykker. Rør/pisk/mort - hvad du nu har af redskaber, balsamico, olie og kokossukker sammen til det tykner. Kom det i et lille bæger og varm op over vandbad. Det skal kun lige koge, så skal det af. Skær spidskål ultra fint og fordel på to tallerkener. Skær gedeost i skiver. Varm nu vandet op til porre. Damp dem møre i ca. 10 minutter. Tag af og vend med 1 tsk smør. Arranger porre på spidskål, kom gedeosten hen over, der nu smelter let (så lækkert!). Fordel balsamico'en med tilfældighed over og slut af med brombær.

Server som lækker forret eller let hovedret.

 

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!