Gør dig selv en tjeneste, og servér Saltimbocca i aften til en, du holder af

Spis som italienerne med denne ret bestående af kalveinderlår, salvie og skinke. Tilbehøret kan variere i alle afskygninger alt efter temperament. I dag får du en opskrift med tilhørende frisk pasta og en grøn salat.

Ingredienser til 2 personer

Saltimbocca

200g kalveinderlår/to kalvesnitzler

80g parmaskinke

8 salvieblade

Salt og peber

Smør til stegning

2 dl marsala

1 dl vand

⅕ dl fløde

1,5 spsk meljævning

Salat

To håndfulde ruccola

En gulerod

¼ Agurk

Syltede rødløg

Tilbehør

Frisk pasta

Parmesanost 

Sådan gør du: 

  • Læg de to kalvesnitzler på et skærebræt, og bank forsigtigt med håndroden snitzlerne flade, så de bliver 0,5 cm. i tykkelsen. Det gør snitzlerne møre.
  • Skær snitzlerne over i to, så du nu har fire stykker. Kom et stykke parmaskinke og to salvieblade på hvert stykke kød. Drys med salt og peber og fold kødet på midten og stik en tandstik i for at holde kødet sammen.
  • Stil spydene til side, og gå så i gang med det øvrige tilbehør. Spydene skal ikke have mange minutter på panden, så de skal først laves lige inden servering.
  • Skyl rucola og agurk, og skræl guleroden. Skræl guleroden videre, så du får lange, tynde stykker gulerod til din salat. Skær agurken i mindre stykker, og bland med ruccola, gulerod og lidt syltet rødløg (eller almindelig rødløg, hvis du ikke har syltede).
  • Kom smør på en pande, og steg kalvespydene ved høj varme i 1 minut på hver side. Når spydene ca. er gennemstegt hælder du 1 dl marsala på panden, og lader det brænde af.

Saucen:

  • Tag kalvespydene af panden, og kom yderligere end 1 dl marsala på panden. Lad det brænde af, og skru så ned til middelvarme.
  • Kom lidt meljævning og vand på panden, og lad det koge lidt sammen med kødsaften på panden. Kom til sidst fløde, salt og peber i saucen og eventuelt kulør, hvis du er til det.
  • Bring vand i kog, og kog lidt frisk pasta efter anvisningen på pakken,
  • Servér med lidt god parmesanost til.

Velbekomme.

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!