Gør dig selv en tjeneste, og servér Saltimbocca i aften til en, du holder af

Spis som italienerne med denne ret bestående af kalveinderlår, salvie og skinke. Tilbehøret kan variere i alle afskygninger alt efter temperament. I dag får du en opskrift med tilhørende frisk pasta og en grøn salat.
Ingredienser til 2 personer
Saltimbocca
200g kalveinderlår/to kalvesnitzler
80g parmaskinke
8 salvieblade
Salt og peber
Smør til stegning
2 dl marsala
1 dl vand
⅕ dl fløde
1,5 spsk meljævning
Salat
To håndfulde ruccola
En gulerod
¼ Agurk
Syltede rødløg
Tilbehør
Frisk pasta
Parmesanost
Sådan gør du:
- Læg de to kalvesnitzler på et skærebræt, og bank forsigtigt med håndroden snitzlerne flade, så de bliver 0,5 cm. i tykkelsen. Det gør snitzlerne møre.
- Skær snitzlerne over i to, så du nu har fire stykker. Kom et stykke parmaskinke og to salvieblade på hvert stykke kød. Drys med salt og peber og fold kødet på midten og stik en tandstik i for at holde kødet sammen.
- Stil spydene til side, og gå så i gang med det øvrige tilbehør. Spydene skal ikke have mange minutter på panden, så de skal først laves lige inden servering.
- Skyl rucola og agurk, og skræl guleroden. Skræl guleroden videre, så du får lange, tynde stykker gulerod til din salat. Skær agurken i mindre stykker, og bland med ruccola, gulerod og lidt syltet rødløg (eller almindelig rødløg, hvis du ikke har syltede).
- Kom smør på en pande, og steg kalvespydene ved høj varme i 1 minut på hver side. Når spydene ca. er gennemstegt hælder du 1 dl marsala på panden, og lader det brænde af.
Saucen:
- Tag kalvespydene af panden, og kom yderligere end 1 dl marsala på panden. Lad det brænde af, og skru så ned til middelvarme.
- Kom lidt meljævning og vand på panden, og lad det koge lidt sammen med kødsaften på panden. Kom til sidst fløde, salt og peber i saucen og eventuelt kulør, hvis du er til det.
- Bring vand i kog, og kog lidt frisk pasta efter anvisningen på pakken,
- Servér med lidt god parmesanost til.
Velbekomme.