Greenie

Grønne grøntsager er ikke altid dem vi er bedst til at få flest af, og det skal vi have ændret på, for netop denne gruppe bugner af vitaminer, proteiner og mineraler. Derudover styrker de vores insulinfølsomhed, og holder dermed særskilt styr på blodsukkeret. Grønne grøntsager indeholder også stoffet thylakoid - som er en samling af en masse membraner hvori fotosyntesen foregår i planterne. Thylakoid har vist sig at  styrke kroppens produktion af mæthedshormoner og undertrykker sulten efter usunde fødevarer, hvilket fører til en bedre appetitkontrol, sundere spisevaner og øget vægttab. Membranerne i de grønne blade sænker fordøjelsesprocessen, hvilket giver tarm-hormoner tid til at blive frigivet og kommunikere til hjernen, at vi har fået tilstrækkeligt, og ikke behøver at spise mere.

Når du får dette som smoothie, modsat juice, bibeholder du de mættende fibre og sammen med en portion sund fedt fra avocado, har du altså et fantastisk mellemmåtid eller en del af morgenmaden på plads!

 

2 personer

1 lille avocado

1/2 banan - eventuelt frossen

1 lille æble

2 spsk friskpresset citronsaft 

2 cm frisk ingefær

2 dl frossen spinat/100g frisk (kan også erstattes af broccoli eller grønkål)

2-3 dl skummet mælk (kan erstattes af vand eller mandelmælk.

Blend det hele sammen til en cremet smootie og drik/spis straks, så du får gavn af alle vitaminerne

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!