Grøn kikærtesalat

Så er 2015 i gang - året hvor vi skal spise masser af god, naturlig mad. Denne ret hører til den vegetariske afdeling. Med masser af protein og kostfibre fra både kikærter og broccoli samt en sund koldpresset olie, sikrer den en solid mæthed og maksimal sundhed og er god både som frokost eller aftensmad. Bruger du kikærter fra dåse, er det i øvrigt fastfood med en arbejdstid på maks 10 minutter!

 

2 personer

400g kikærter, kogt vægt

400g broccoli

100g bredbladet persille

1 grøn chili

3 spsk sesamfrø

1 spsk citronsaft

2 spsk sesamolie

1 spsk fishsauce (eller soja)

2 tsk kokossukker

3 cm friskrevet ingefær

 

Skær broccoli i mundrette stykker. Riv ingefæren og bland den med broccoli og damp disse i 2-3 minutter. Imens rister du sesamfrøene af på en tør pande. De skal have 2 minutter, hvor du ryster panden et par gange undervejs, ved fuld varme. Hak den grønne chili helt fint. Bland sesamolie med citronsaft, kokossukker, fishsauce, chili og sesamfrø. Vend dressingen sammen med persille, kikærter og broccoli/ingefær.

Tip: lav eventuelt halv portion og server som en fyldig salat til laks eller kylling.

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!