Grøn kikærtesalat

Så er 2015 i gang - året hvor vi skal spise masser af god, naturlig mad. Denne ret hører til den vegetariske afdeling. Med masser af protein og kostfibre fra både kikærter og broccoli samt en sund koldpresset olie, sikrer den en solid mæthed og maksimal sundhed og er god både som frokost eller aftensmad. Bruger du kikærter fra dåse, er det i øvrigt fastfood med en arbejdstid på maks 10 minutter!
2 personer
400g kikærter, kogt vægt
400g broccoli
100g bredbladet persille
1 grøn chili
3 spsk sesamfrø
1 spsk citronsaft
2 spsk sesamolie
1 spsk fishsauce (eller soja)
2 tsk kokossukker
3 cm friskrevet ingefær
Skær broccoli i mundrette stykker. Riv ingefæren og bland den med broccoli og damp disse i 2-3 minutter. Imens rister du sesamfrøene af på en tør pande. De skal have 2 minutter, hvor du ryster panden et par gange undervejs, ved fuld varme. Hak den grønne chili helt fint. Bland sesamolie med citronsaft, kokossukker, fishsauce, chili og sesamfrø. Vend dressingen sammen med persille, kikærter og broccoli/ingefær.
Tip: lav eventuelt halv portion og server som en fyldig salat til laks eller kylling.