Hjemmelavet chokolade

Chokolade.. mmm... Det smager jo FANTASTISK! Og den rene slags rummer også rigtig mange fantastiske ting til din krop. Den hårde og fedtrige substans er sprængfuld af antioxidanter og flavonoider: begge ting der hjælper til opretholdelse af et sundt kredsløb. Dertil er der også mange vitaminer og mineraler i, og herved bliver dit immunforsvar også tilgodeset. Visse undersøgelser viser også at kakaosmør har en beroligende og smertelindrende virkning. Det samme gælder det rå kakaopulver, altså ikke det det er fuld af sukker, men den rene vare. Så på disse punkter er chokolade fantastisk sund energi til din krop - virkelig gode sager. Problemet opstår, når det dyre kakaosmør bliver tyndet op med billigt sukker eller hærdet fedt. Så har vi balladen og et blodsukker det farer til himmels hurtigere end det gyldne tårn i tivoli. Du dør ik' af et enkelt stykke af den salgs men alligvel - hvorfor, når man kan lave det selv? For jeg lover jer: DET SMAGER SÅ FORBANDET GODT!

Her er en del billeder med, så I kan fornemme stemningen når man har hjemmelavet chokolade til op over begge albuer af bare begejstrelse!

Vigtigst af alt er temperaturen - så invester i et chokolade termometer, ellers opnår du ikke det rigtige knæk, smag, aroma og udseende.

Om du vil lave det raw er dit eget valg - lad mig sige det sådan, der er ikke behov for højere temperaturer end 42 grader for at få det helt perfekt. Så hvorfor ikke holde det raw?

Ingredienser til hjemmelavet chokolade

100g Kakaosmør

30g rå Kakaopulver

1 spsk Birkesød - pulvariseret til melis i en blender

1/2 tsk Vanillepulver

1 knivspids havsat

TERMOMETER

 

Sådan laver du hjemmelavet chokolade 

Først blandet kakaosmør, revet i flager med den rå kakao, birkesød og vanille.

 

Dette smeltes over vandbad. Der må endelig IKKE komme vand ned til massen - end ikke kondens vand. Det ødelægger chokoladen. Så varm det forsigtigt op. Når halvdelen af skålens indhold er smeltet, hældes hele indholdet op i en blendet og blendes sammen til en ensartet og blank masse. Nu skal du bruge termometeret: Du skal blende indtil chokoladen rammer 42 grader.

Herefter kommes det op i en skål

 

Nu skal du vende den flydende chokolade med en dejskraber i ca 10-12 minutter. Du skal ned på ca. 21 grader, og chokoladen føles nu lidt tykkere.

Så er den klar til størkning. Hvis du har en form, så er det nu den skal bruges. Ellers kan du også blot fordele det som brudstykker på bagepapir eller teflon og lade det størkne. Du kan selvfølgelig også bruge det til overtræk.

Voila! Efter 30 minutter i køleskab har du det sundeste, lækreste og mest smagfulde hjemmelavet chokolade

Tips til forskellige smagsvarianter af hjemmelavet chokolade

Den rene chokolade er lækker, men der bliver en del så du kan med fordel give det lidt forskellige pift

Prøv

Frysetørret bær

Økologisk citron eller appelsinskal

Rosenpeber

Tørret ingefær

Chili

Havsalt og nødder (pekan, for at gøre den marabou premium look a like!)

Tangpulver og gojibær

Kokos

 

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!