Hummus med et twist

Super sund og mættende humus med et twist. Fyldt med protein, fibre og sundt fedt udgør dette et godt mellemmåltid, frokost pålæg eller tilbehør til middagsmaden

2-4 portioner

1 dåse kikærter

200g sød kartoffel

3-4 spsk olivenolie

2 fed hvidløg

Citronsaft

salt & peber

 

Tilbehør

Ristet rugbrød

Grønt stave

 

Kog de søde karofler møre. Tilsæt lidt salt og sukker til kogevandet, så holder den søde karoffel sin smag bedst. Hæld vandet fra kikærterne, men gem en smule du kan blende humusen lind med. Mens de søde kartofler koger blender du kikærter og hvidløg sammen. Når de søde kartofler er møre og skrællet blendes disse med sammen med olivenolie. Smag til med salt, peber og citron. Server med lidt ekstra olie dryppet over til brød eller grøntsager - eller som solidt tilbehør til middagsmaden.

Tip: rør eventuelt lidt skyr eller fromage fraiche i for en lettere version. Du kan også tilføje krydderier som karry, røget paprika, gurkemeje, spidskommen, ingefær eller chili. Husk at de fleste krydderier skal ristes på en tør pande for at afgive deres smag bedst.

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!