Julekiks

Nu har julestemningen ramt bloggen! Jeg dedikerer mange af opskrifterne i december til det søde hjørne: for det er jo dét vi mangler i denne måned - søde sager! Ej, spøg til side. Men jeg har lavet en lang række opskrifter til jer i en let forbedret udgave - rent sundhedsmæssigt. Så kan man jo vælge, supplerer, eller bare lade sig inspirere. Hver fredag, inden advent om søndagen, kommer jeg med en opskrift, man kan hygge om i familien.  

Jeg håber, at I alle vil få en skøn og dejlig julemåned! Hvis nogle af jer skulle være på instagram og prøver opskrifterne af, kan i tagge @regitzeskokken, så kan jeg også følge lidt med hos jer også ♥

 

Den første søndag i advent skal I have julekiks!

 

Disse små lækre, sprøde kiks smager af alt hvad man tænker på med jul: fedt, sødt, krydret og lige til at hapse. Og så er de usandsynlig nemme at lave. Nødderne er rige på de sunde fedtsyrer og er også både proteinrige og fiberholdige. De mætter derfor, og holder blodsukkeret nogenlunde under kontrol: så har du også bedre energi dagen igennem til at juleshoppe, pynte op eller lave en lækker middag!

25x25 cm

4 dl nødder/kerner - jeg brugte 2 dl mandler og 2 dl solsikkekerner

4 spsk akaciehonning *

3 spsk rosiner

1 spsk kanel

1 tsk stødt nelliker

1 spsk friskrevet ingefær

1 knivspids salt

 

Blend nødder/kerner let og bland efterfølgende med resten. Tryk ud på en bageplade med bagepapir. Sørg for at trykke det godt sammen, således at dine julekiks bliver kompakte og ikke knækker straks du bider af dem. Bag i ovnen ved 180 grader i 12-15 minutter. Du kan eventuelt vende kiksen om efter 10 minutter og give den resten på den anden side. Tag ud og køl af. Mens den er lun, skæres den i de ønskede kiksestørrelser. 

 

*Vil du hellere bruge sukrin eller kokossukker? Bland disse med 1 æg før du blander med resten.

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!