Juletrifli

En rigtig god dessert til eftermiddags hygge d. 2. søndag i advent!

4 personer

Æblegrød

1 kg æbler

3/4 dl kokossukker

Kornene af 1 vanillestang

1 dl vand

Brændte mandler

50g mandler

1 dl kokossukker

2 spsk vand

Kanel skum

1/4 l fløde

2 tsk kanel

2 cm friskrevet ingefær

1/2 dl kokos sukker

Skræl og skær æbler i tern. Kog æblerne op med vand og vanille. Lad det simre til æblerne er møre. Blend eller mos æblerne, alt efter om du vil have en fin puré eller en grovere æblemos.

Kom mandler, kokossukker og vand på en kold pande og varm op indtil sukkeret ligger som en fin glassur hen over alle mandler. Tag af panden og køl af, hvorefter de hakkes groft. 

Pisk fløden til skum sammen med kanel, kokossukker og ingefær. 

Saml triflien i lag, som var det en æblekage: mandler, æblegrød, flødeskum, mandler, æblekage, flødeskum - og slut af med mandler, lidt ekstra kanel og kokossukker. 

Tip: sparer du lidt på kalorierne, indtil de rigtig heavy juledage træder i kraft, kan du erstatte flødeskum med skyr eller græsk yoghurt! 

Glædelig 2. søndag i advent ♥

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!