Kål og kødboller

Man skal ikke kimse af de gamle klassikere - hakkebøf og bløde løg er en lækker kombination. Derfor har jeg brugt den idé men moderniseret det en smule - og stadig lige nemt, så en travl hverdag alligevel kan kombineres med sund og dejlig mad!

 

 

2 personer

250g hakket oksekød

1 fed hvidløg

2 store rødbeder

2 store rødløg

200g rødkål

100g rød grønkål 

2  spsk olie

2 spsk balsamico

salt, peber

 

Skræl og skær rødbeder og løg - løgene i kvarte og rødbederne i skiver. Lav oliedressing ved at blande olie med balsamico, salt og peber. Tag halvdelen af dressingen og vend med rødbeder og løg. Tænd ovnen og kom dem ind til 200 grader i ca. 30 minutter. 

Hak rødkål fint og riv grønkålen i rustikke stykker. 

Hak hvidløget fint og ælt det ind i det hakkede oksekød. Form små kødboller som du krydrer med lidt salt og peber.

De sidste 10 minutter af bagetiden kommer du grønkålen med ind i ovnen. Varm en pande op med lidt olie og steg kødbollerne.

Tag rødbeder, grønkål og løg ud. Vend med sprød rødkål, kødboller og resten af olie dressingen. 

 

Madblog

På Womans madblog finder du velsmagende opskrifter fra uafhængige madbloggere, der har tabt deres hjerter til kogekunsten. På madbloggen vil du få serveret alt lige fra nemme aftenmåltider og små snacks til morgenretter og lækre desserter.

Bon appetit!