Kål og kødboller

Man skal ikke kimse af de gamle klassikere - hakkebøf og bløde løg er en lækker kombination. Derfor har jeg brugt den idé men moderniseret det en smule - og stadig lige nemt, så en travl hverdag alligevel kan kombineres med sund og dejlig mad!
2 personer
250g hakket oksekød
1 fed hvidløg
2 store rødbeder
2 store rødløg
200g rødkål
100g rød grønkål
2 spsk olie
2 spsk balsamico
salt, peber
Skræl og skær rødbeder og løg - løgene i kvarte og rødbederne i skiver. Lav oliedressing ved at blande olie med balsamico, salt og peber. Tag halvdelen af dressingen og vend med rødbeder og løg. Tænd ovnen og kom dem ind til 200 grader i ca. 30 minutter.
Hak rødkål fint og riv grønkålen i rustikke stykker.
Hak hvidløget fint og ælt det ind i det hakkede oksekød. Form små kødboller som du krydrer med lidt salt og peber.
De sidste 10 minutter af bagetiden kommer du grønkålen med ind i ovnen. Varm en pande op med lidt olie og steg kødbollerne.
Tag rødbeder, grønkål og løg ud. Vend med sprød rødkål, kødboller og resten af olie dressingen.